Reis­su­sa: Opis­ke­li­joi­den kimp­pa­käm­päs­sä Sa­la­man­cas­sa näki es­pan­ja­lais­ten arkea pos­ki­suu­del­mis­ta si­sä­ken­kiin

Eeva Talus matkusti visiitille vaihdossa olevan siskonsa Annan luo Espanjan Salamancaan.

Roomalainen silta vie Salamancassa yli Tormes-joen.
Roomalainen silta vie Salamancassa yli Tormes-joen.
Kuva: Anna Talus

Minne matkustin

Matkustin tapaamaan vaihto-opiskelijana olevaa siskoani Espanjaan Salamancaan, joka sijaitsee parin tunnin junamatkan päässä Madridista.

Milloin matkustin

24. – 29.9.2019

Matkareitti

Junalla Oulu – Helsinki, lentäen Helsinki – Madrid ja junalla Madrid – Salamanca.

Majoitus

Helsingissä Scandic Helsinki Airportissa menolentoa edeltävän yön. Perillä Salamancassa siskoni kimppakämpässä. Madridissa kotimatkaa edeltävä yö Eurostars Madrid Towerissa.

Miten varasin

Internetistä ostin VR:n, Finnairin, Scandicin ja Renfen (espanjalainen rautatieyritys) sivuilta liput/majoituksen suoraan. Madridin hotellin varasin Booking.com:sta.

Milloin varasin

30.8.2019

Ketä matkusti mukana

Matkustin yksin, perillä oli siskoni Anna seurana.

Matkakulut

Junaliput 26,70 €/suunta Suomessa ja Espanjassa noin 20 €/suunta. Hotelli Helsingissä 165 €/yö ja Madridissa 292 €/yö. Lennot 445 €.

Matkan plussat

Salamancassa on kaunista arkkitehtuuria, jonka yksityiskohtia pääsi päivittäin ihailemaan. Yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista sijaitsee Salamancassa ja 800-vuotiaan yliopiston rakennuksia ja menoa oli mielenkiintoista seurata. Kävinpä jopa siskoni mukana luennollakin siellä! Myös katedraali noin 1200-luvulta oli upea nähtävyys. Katedraalin kellotornista näki hienosti ympäri Salamancan kaupunkia. Aidot espanjalaiset churrot olivat herkullisia.  Parasta oli ehdottomasti rakkaan siskoni seura.

Matkan miinukset

Madridin lentokenttä on valtava ja eri terminaalit kaukana toisistaan, joten kannattaa olla tarkkana mihin terminaaliin on menossa. Siesta-aikana iltapäivällä moni paikka oli suljettuna.

Millaista perillä

Salamanca on hieman Oulua pienempi kaupunki, joka on saanut kullanhohtoisista kivitaloista lempinimeksi ”Kultainen kaupunki” La Dorada.

Kaupunki oli siisti ja ihmiset ystävällisiä. Syyskuussa oli vielä hyvät ilmat ja lämpöä noin 30 astetta päivittäin. Turistiaika oli myös jo ohi, joten rauhassa pystyi kulkemaan eikä minnekään tarvinnut jonottaa. Siskon kimppakämpässä majoittuessa pääsi hieman näkemään aitojen espanjalaisten elämää; poskisuudelmia ja sisäkenkiä.

Vinkit

Suosittelen käymään yliopiston sisällä ja katedraalin kellotornissa ihailemassa arkkitehtuuria ja maisemia. Churroja suklaakastikkeen kera ei kannata ohittaa.

Hintataso

Hieman halvempaa kuin Suomessa, esim. pizza + juoma 6 €, jäätelö noin 2 €.

Tuliaiset

Karkkia ja vaatteita.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.