Reis­su­sa: Mai­se­mat ovat kuin toi­sel­ta pla­nee­tal­ta, Suo­mea­kin kal­liim­mas­sa Is­lan­nis­sa happy hour säästi kon­kurs­sil­ta

Panu Hyppönen matkusti Aliina Karppisen kanssa kalliiseen ja tuuliseen Islantiin, jossa tuulelta puuttuu oululaisille niin tuttu purevuus.

Gullfoss, Islannin kultainen putous.
Gullfoss, Islannin kultainen putous.
Kuva: Panu Hyppönen

Minne matkustin

Islanti, Reykjavik.

Milloin matkustin

25.-28.4.2019

Matkareitti

Finnairin lennoilla Oulu–Helsinki–Reykjavik–Helsinki–Oulu.

Majoitus

Hotelli Skuggi Reykjavikissa.

Miten varasin

Lennot Finnair plus -ohjelman palkintolennot, hotelli Black Fridayn tarjouksesta.

Milloin varasin

Lennot 18.8.2018, hotelli 24.11.2018.

Ketä matkusti mukana

Aliina Karppinen.

Matkakulut

Lennot 15 000 pistettä + 44€ / nuppi, hotelli 110€ / yö.

Matkan plussat

Parasta matkalla olivat maisemat, joiden kaltaisia emme olleet aiemmin nähneet missään. Hyvänä kakkosena geoterminen kylpylä Blue Lagoon, joka toki on täynnä muita turisteja ja ylihinnoiteltu, mutta siitä huolimatta ainakin kerran koettava.

Hotellin aamupala oli yksi parhaista missään. Erityisen kiva oli, kun tarjolla oli islantilaisia erikoisuuksia. Kalanmaksaöljykin oli erinomainen lisä, sananmukaisesti.

Matkan miinukset

Blue Lagoonin hinnoittelu kirpaisi jo etukäteen ja vielä enemmän sen jälkeen, kun sähköpostiin kilahti kolmea päivää ennen reissua ilmoitus siitä, että kylpylän (islanninkieliseen) ystäväkerhoon kuulumalla saa nyt sisäänpääsyn huhti-toukokuun ajan alle puoleen hintaan. Täysihintaiset liput oli tuossa vaiheessa jo ehditty ostaa ja peruutusmaksua olisi mennyt tietenkin se 50% maksetusta hinnasta.

Millaista perillä

Maisemat olivat kuin toiselta planeetalta eikä ihme, kun Islantia ei alun perin tällä planeetalla ole ollutkaan. Jylhiin laavakenttiin ei vielä muutaman päivän lyhyellä reissullamme ehtinyt turtua. Reykjavikissa ja Lounais-Islannissa tuntui lämpimämmältä kuin samoilla leveysasteilla Pohjois-Pohjanmaalla: koko ajan tuuli, mutta tuulesta puuttui Oulun tuulelle ominainen pistävyys.

Vinkit

Kannattaa liittyä netissä Blue Lagoonin islanninkieliseen ystäväkerhoon (Vinaklúbbur Bláa Lónsins) ja toivoa, että sähköposti kiikuttaa tarjouksia tarpeeksi hyvissä ajoin.

Hintataso

Löytyipä vihdoin Suomea kalliimpi maa! Konkurssin tosin voi välttää olemalla liikkeellä happy hour -aikaan, joskaan sekään ei yleisesti ottaen koske ruokia. Kaupassa ainoa asia, jonka havaitsimme olevan halvempaa kuin Suomessa, olivat kalanmaksaöljytuotteet.

Tuliaiset

Kalanmaksaöljyä, kuivattua turskaa, Omnom-suklaata, islantilaista olutta.

Muuta

Harvassa paikassa voi vaihtaa mannerta miltei yhdellä askelella, mutta Thingvellirin luonnonpuistossa se onnistuu.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.