Reis­su­sa: Herk­ku­sui­den oma­toi­mi­mat­ka his­to­rial­li­ses­sa Roo­mas­sa aivan Va­ti­kaa­nin ja Co­los­seu­min tun­tu­mas­sa

Elisa Korhonen matkusti tuttavaperheen kanssa Roomaan.

Colosseumilla riitti väkeä. Meille riittikin ulkoapäin tutustuminen kohteeseen.
Colosseumilla riitti väkeä. Meille riittikin ulkoapäin tutustuminen kohteeseen.
Kuva: Elisa Korhonen

Minne matkustin

Matkustin Italiaan, Roomaan. Asuntomme sijaitsi pienen kävelymatkan päässä Vatikaanista, eli majoituimme palveluiden ja nähtävyyksien äärellä.

Milloin matkustin

18.12.2018 - 1.1.2019.

Matkareitti

Matkustimme 18.12. junalla Helsinkiin, josta seuraavana päivänä lensimme Italiaan. Paluumatkalla lensimme Helsinkiin, josta matka jatkui seuraavana päivänä, 1.1.2019,  junalla kotia kohti. 

Majoitus

Menomatkalla majoituimme Helsingissä Airbnb-asunnossa. Roomassa majoituimme Vino e Oli Residenzessä. Asunnossa oli kaksi makuuhuonetta kylpyhuoneineen sekä keittiö-olohuone. Paluumatkalla yövyimme Helsingissä yhden yön Scandic Parkissa. 

Miten varasin

Matka oli omatoimimatka. Lennot tuttavaperheen isä varasi hintavertailun perusteella. Majoituksien valinnassa käytettiin trivagoa, hotels.comia sekä airbnb:tä. 

Milloin varasin

Lennot ja asunto varattiin 10.12.2018.

Ketä matkusti mukana

Matkustin "isosiskona" tuttavaperheen kanssa. Perheeseen kuului vanhempien lisäksi kolme lasta.

Matkakulut

Huoneisto Roomassa maksoi 2400 €. Lennot Hki-Rooma-Hki 2070 €. Junamatkat Oulun ja Helsingin välillä yhteensä noin 300 €. Majoittuminen Helsingissä Airbnb:n asunnossa 180e.

Matkan plussat

Italialainen ruoka pastoineen ja pizzoineen vei kielen mennessään. Lisäksi asuntomme sijaitsi kauppojen läheisyydessä ja nähtävyyksillekin pystyi tekemään kävelyreissuja. Roomassa ei satanut reissumme aikana ja lämpötila oli reilu 10 C.

Matkan miinukset

Italiassa liikenne on hyvin vauhdikasta ja jopa vaarallista, jos ei ole tarkkana. Lisäksi italialaiset polttavat paljon tupakkaa, mikä reissun aluksi hieman häiritsi.

Millaista perillä

Perillä oli kaunista; vanhat rakennukset sekä suuret puut tekivät maisemasta kiinnostavan. Rooma tuntui samaan aikaan suurelta ja pieneltä kaupungilta, sillä nähtävyydet eivät olleet kamalan kaukana toisistaan.

Vinkit

Roomasta saa leipomoista tuorepastaa sekä lasagnea. Leipomoiden uunia vaille valmiit lasagnet olivat ravintolan annoksia parempia sekä tulivat kuuden hengen porukalle edullisemmaksi. Leipomoita löytyi myös helposti usealta kadulta.

Hintataso

Hinnat ravintoloissa olivat Suomen hintoja edullisemmat. Vaatteet ja merkkituotteet olivat suunnilleen saman hintaisia.

Tuliaiset

Tuliaisiksi toin kosmetiikkaa, pastaa, suklaata sekä pari vaatetta.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.