Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Rea­lis­ti­sen nä­köi­set si­li­ko­nis­ta ja ai­dois­ta ih­mis­hiuk­sis­ta tehdyt veis­tok­set saa­pui­vat Hel­sin­gin Tai­de­hal­liin – "Kaikki tunteet ovat sal­lit­tu­ja"

Taiteilija Patricia Piccininin yksityiskohtaisista silikoniveistoksista huokuu lämpö. Näyttelyn teokset tarjoavat tilaa syvällisellekin pohdinnalle. Veistokset kyseenalaistavat arvoja ja suhtautumista itseemme sekä ympäristöömme.

Kuraattori Anna Mustonen ja konservaattori Jaana Paulus tarkastavat teokset mahdollisten vaurioiden havaitsemiseksi. Prosessi tehdään ennen näyttelyn avautumista ja näyttelyn päätyttyä. Teos on nimeltään Iso Äiti.
Kuraattori Anna Mustonen ja konservaattori Jaana Paulus tarkastavat teokset mahdollisten vaurioiden havaitsemiseksi. Prosessi tehdään ennen näyttelyn avautumista ja näyttelyn päätyttyä. Teos on nimeltään Iso Äiti.
Kuva: Arttu Laitala

Kuraattori Anna Mustonen on odottanut australialaisen Patricia Piccininin teoksia näytteille Suomeen jo kahdeksan vuotta. Nyt Valon ja varjon välissä -niminen näyttely on nähtävissä Helsingin Taidehallissa.

Mustosen mukaan sitä on kannattanut odottaa.

– Näyttely on teemoiltaan ajankohtainen ja sopii todella hyvin Taidehalliin. Piccinini on taiteilija, jonka aiheet eivät vanhene. Teokset liittyvät jokapäiväiseen elämäämme sekä siihen, miten huolehdimme toisistamme ja ympäristöstämme.

Sierraleonelaissyntyinen Piccinini, 55, on kotimaassaan Australiassa erittäin tunnettu ja arvostettu taiteilija. Hän luo realistisia ja ihmisen kaltaisia, antropomorfisia veistoksia, joissa on keskeistä keinotekoisen ja luonnollisen sekä ihmisen ja ympäristön välinen suhde.

Esimerkkejä teosten erilaisista ulottuvuuksista ovat todellisuus, fantasia sekä inhimillisyys ja koneistuminen. Euroopassa Piccininiä ei tunneta yhtä hyvin kuin maapallon toisella puolella. Siksi Mustonen kokee tärkeäksi tuoda teoksia esille meille pohjoiseenkin.

Patricia Piccininin teos, Taimi, saa ensiesittelynsä Helsingin näyttelyssä. Anna Mustosen suosittelee yleisöä tutustumaan uuteen veistokseen.
Patricia Piccininin teos, Taimi, saa ensiesittelynsä Helsingin näyttelyssä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.