Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

"Rauhan enkeli" Kiina hakee Uk­rai­na-ope­roin­nis­saan­kin ennen kaikkea omaa stra­te­gis­ta etuaan

Kiina pyrkii esiintymään Ukrainan kriisissä ikään kuin ulkopuolisena rauhanrakentajana. Samalla maa haluaa edistää omia strategisia tavoitteitaan. Niihin kuuluu Yhdysvaltojen johtoaseman horjutus ja Venäjän pitäminen pinnalla.

Ukrainan sota on ollut jähmettyneenä paikoilleen jo usean kuukauden ajan. Venäjällä ei näy olevan voimaa suurhyökkäykseen, ja Ukraina taas ei ryhdy valtaamaan alueitaan takaisin ennen kuin saa käyttöönsä uutta läntistä aseistusta.

Viime viikkojen merkittäviä liikahduksia on kuitenkin ollut Kiinan pyrkimys nostaa Ukrainan sodan kautta kansainvälistä profiiliaan ja vahvistaa strategista asemaansa. Tämä tuli ilmi taas viikko sitten, kun Kiina julkaisi 12 kohdan ehdotuksen sodan lopettamiseksi.

Jos Kiina saisi sodan loppumaan niin, että sekä Venäjä että Ukraina olisivat tyytyväisiä, Nobelin rauhanpalkinto voitaisiin saman tien lähettää Pekingiin. Nyt esitelty suunnitelma ei kuitenkaan rauhaa tuo. Näin siitä huolimatta, että ehdotuksessa oli rakentavia elementtejä kuten vaatimus siviilien suojelemisesta, viljakuljetuksista – ja ennen kaikkea maininta kaikkien maiden suvereniteetin turvaamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.