Ihmiset: Kem­pe­le­läi­sen bus­si­kus­kin Veijo Saa­ri­kos­ken po­si­tii­vi­suus toi kutsun Linnan juhliin

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ra­sis­mia, rais­kauk­sia, hy­väk­si­käyt­tö­epäi­ly­jä – Ur­hei­lu­la­jeil­la on peiliin kat­so­mi­sen paikka

Suomalaisten urheilulajien maine on notkahtanut yleisön silmissä. Epäasiallinen käytös ja turvattomuuden tunne nakertavat uskottavuutta.

Suosittujen urheilulajien ja suurten lajiliittojen maine on kokenut kovia kolauksia ja osittain jopa romahtanut Suomessa. Tiistaina julkaistusta tutkimusyhtiö T-Median tekemästä Luottamus & Maine -tutkimuksesta ilmenee, että suomalaisten mielikuvat keskeisistä urheilujärjestöistä ovat saaneet yllättävän kielteistä väritystä lyhyessä ajassa, runsaassa vuodessa.

Selvityksessä on ollut mukana neljä eniten valtionapua saavaa lajiliittoa: jääkiekkoliitto, salibandyliitto, palloliitto ja voimisteluliitto sekä yleisurheilusta vastaava keskusliitto SUL. Jokaisen maine oli yleisön silmissä notkahtanut ja vaihtelee hyvän ja kohtalaisen välillä. Selvitykseen osallistui noin 3000 iältään 15–65-vuotiasta vastaajaa.

Eniten laskua on jääkiekkoliitolla. Vastaajat katsovat, että jääkiekkoliitto on menettänyt vastuullisuuttaan ja johtamiseen liittyvää kykyään.

Maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleita saavuttaneen lajin maine ei ole selvästikään kestänyt nykyajan painetta ja muutostarpeita.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.