Ra­kas­tet­tu per­hee­ni­sä kuolee, mutta se ei het­kau­ta kat­so­jaa – uu­tuus­sar­ja kä­sit­te­lee vai­kei­ta ky­sy­myk­siä väkisin vään­ne­tyn ke­vyel­lä ot­teel­la

Kun viiden lapsen isä kuolee, hän on valjastanut kolme ystäväänsä perheensä tueksi. Miehet sitoutuvat toimimaan varaisinä, osallistumaan perheen elämään hyvässä ja pahassa, olemaan auktoriteetteja sekä lempeitä ja rakastavia isiä.
Kun viiden lapsen isä kuolee, hän on valjastanut kolme ystäväänsä perheensä tueksi. Miehet sitoutuvat toimimaan varaisinä, osallistumaan perheen elämään hyvässä ja pahassa, olemaan auktoriteetteja sekä lempeitä ja rakastavia isiä.
Kuva: Quantrell Colbert/NBC

Council of Dads

★★ Tilanne on riipaiseva, mutta ei hetkauta katsojaa millään lailla. Täydellinen perheenisä sairastuu aggressiiviseen syöpään ja kuolee vuodessa. Suremaan jäävät kaunis, rakastava vaimo ja viisi lasta.

Meno on kovin siirappista. Perheonni ja -yhteys on niin valtavaa, että ruutukin tulee tahmaiseksi.

Tyylilaji on väkisin väännetyn kevyt, mikä sekään ei oikein sovi aiheeseen.

Pinnallisuutta ja alleviivausta

Kuoleva isän viimeinen toive on, että hänen kolme ystäväänsä jatkavat perheen tukena. Näin syntyy isäneuvosto.

Hyvää sarjassa on se, että tahti on nopea: ensimmäisessä jaksossa jo hypätään vuodenkierto nopeasti.

Sarjassa käsitellään isoja ja vaikeita kysymyksiä. Siksi tuntuu, että kohtaukset ovat turhan lyhyitä ja pinnallisia tunnelmapaloja.

Konfliktit ja vaikeudet kehittyvät hetkessä ja ratkeavat yhtä nopeasti. On ongelma, ja joku sanoo jotain nokkelaa ja viisasta. Ja hups, tilanne ratkeaa: lapsi voittaa pelkonsa, aikuinen hautaa epäluulonsa ja jopa tuittupää teinikin hymyilee. Sitten mahtipontista voimamusiikkia ja joukkokohtaus, jossa kaikki taputtavat (tai jos eivät taputa, niin voisivat).

Jotta viesti varmasti menee perille, joku hahmoista toimii kertojana ja alleviivaa sanoman vielä kertaalleen.

Plussaa avarakatseisuudesta

Sarjaa vaivaa väkinäisyys ja tekopirteys. Ideakin tuntuu jotenkin keinotekoiselta. Toisaalta, voihan juoni kehittyä kymmenen jakson aikana vaikka mihin suuntaan.

Plussaa on se, että siinä käsitellään avarakatseisella ja lämpimällä otteella perheen ja ystävien merkitystä.

Sarjaa mainostetaan konkarituottaja Jerry Bruckheimerin nimellä. Olisiko niin, että mies on tehnyt parhaat menestyssarjansa 1990–2000-luvuilla?

TV2 klo 22.00