Tulipalot: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Kolumni
Tilaajille

Radio Suomen epä­toi­voi­set yri­tyk­set nuo­ren­taa kuu­li­ja­kun­taa kar­kot­ta­vat vii­mei­set­kin kuun­te­li­jat joskus Suomen suo­si­tuim­mak­si sa­no­tul­ta ka­na­val­ta

Tehdään taas suuri kanavauudistus ja perustetaan Radiomafia uudelleen reilusti vanhennettuna, ehdottaa toimittaja Antti Ervasti kolumnissaan.

Pitkän linjan radiotoimittaja Jake Nyman kertoo mukavasti lukemaan imaisevassa tuoreessa muistelmateoksessaan muun muassa, että Yleisradiossa kaikki johtajat eivät olleet niin sanotusti tehtäviensä tasalla. Vuosikymmenten varrella talossa tehtiin Nymanin mielestä usein typeriä päätöksiä niin isoissa linjauksissa kuin yksittäisissä ohjelmissa – lähinnä suosittujen ohjelmien lopettamispäätöksiä ilman mitään järkevää syytä.

Nymanin muistelukset eivät ulotu tälle syksylle, jolloin päätöksiä taas tehtiin. Hän kyllä osaa ennustaa nekin. Nyman nimittäin monen muun tapaan ihmettelee, että mahdottoman suositun ja todella hyvin Yleisradiolle sopivan Radio Suomen ohjelman Kadonneen levyn metsästäjien lähetysaikoja vähennettiin kerrasta viikosta kertaan kuukaudessa vuosi sitten. Samalla myös Kantritohtori- ja Bluesministeri-ohjelmien ohjelma-aikoja vähennettiin ja sumputettiin kerran kuussa esittäväksi yhdeksi lähetykseksi, Roots-illaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.