koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Raatin ja Kuu­si­saa­ren välinen uusi silta on ollut vähällä käy­töl­lä Qstoc­kis­sa, vaikka se ra­ken­net­tiin ta­pah­tu­mia varten

Raatin ja Kuusisaaren välille rakennettiin silta tapahtumia ajatellen, mutta ainakaan Qstockin kävijät eivät ole vielä löytäneet tietään sinne.

Qstock-festivaalin kulkijat eivät kuitenkaan ole aivan löytäneet siltaa, kertovat Qstockin järjestäjät.
Qstock-festivaalin kulkijat eivät kuitenkaan ole aivan löytäneet siltaa, kertovat Qstockin järjestäjät.
Kuva: Janne Körkkö

Raatin ja Kuusisaaren väliin valmistui kesällä Kissankoskenrannan silta, jonka tarkoituksena on parantaa kulkuyhteyksiä vilkkaaksi tapahtuma-alueeksi muuntautuneella alueella.

Qstock-festivaalin kulkijat eivät kuitenkaan ole aivan löytäneet siltaa, kertovat Qstockin järjestäjät.

– Se on selvästi ollut aika hiljainen silta. Ihmiset pakkautuvat edelleen vanhalle tutulle kulkuväylälle, sanoo festivaalijohtaja Mikko Forstén.

Forstén on kuitenkin iloinen uudesta sillasta ja sen tuomasta helpotuksesta kulkuun – kunhan vain festivaalivieraatkin löytäisivät sen.

Ensi vuonna ihmiset ovat kenties jo tottuneet siltaan, arvelee Forstén. Viime vuonna ihmetystä aiheutti narikoiden ja pyöräparkkien siirto aiempaa kauemmas Linnansaareen, mutta tänä vuonna niistä ei ole tullut enää juurikaan palautetta.

Vesipisteiden ruuhkiin helpostusta

Vesipisteillä oli Qstock-perjantaina hyvin ruuhkaista, mutta tilannetta on korjattu lauantaiksi, kertovat festivaalin järjestäjät.

– Vesipisteet ruuhkautuivat ajoittain vähän turhan pahasti, sanoo Forsten.

– Lisäsimme työntekijöitä vesipisteille ja sijoitimme anniskelualueille kanistereita, joista voi ottaa vettä ilmaiseksi, kertoo viestintäpäällikkö Niina Ristolainen.

Festivaalin rakennusvastaavat keksivät tälle vuodelle vesisumukujan, jonka läpi voi kävellä vesisuihkun ali. Se on järjestäjien mukaan kerännyt paljon kiitosta.

Keikat ovat pääasiassa sujuneet ongelmitta.

– Teflon Brothers oli eilen turhan pienellä lavalla Rytmirannalla, miettii Forstén jälkikäteen.

Kokonaisuutena järjestäjät antavat tämävuotiselle festivaalille kiitettävän arvosanan. Lauantai-illasta hekin ehtivät jo katsomaan artisteja.

Kaleva kertoo Qstockin tapahtumista jutuilla ja kuvilla koko viikonlopun ajan. Seuraa tunnelmia myös Kalevan Instagramista.