Qstock

Qstockia siunaava pätsi on myös kirous: auringosta voipuneita on aikaisempaa enemmän en­sia­pu­tel­tal­la

Vesipisteellä tuodaan oululaisuutta esiin "Oothan nää muistanu juua vettä?" -kysymyksellä. Tapahtuma-alueella on viisi vesipistettä pullojen täyttöä varten. KUVA: Pekka Peura
Qstock 26.7.2019 21:15 | Päivitetty 27.7.2019 14:19
Laura Kangas

Qstockia on siunannut useina vuosina aurinkoinen ja lämmin sää, mutta sillä on myös varjopuoli. Suurin osa ensiaputeltan kävijöistä perjantaina oli tullut sinne lämmön ja auringon aiheuttamien oireiden takia.

- Kiirettä on välillä pitänyt. Alkoholi ja helle uuvuttavat ihmisiä aika hyvin, kertoo Marja-Leena Korpi ensiaputeltalta. 

Jo ambulanssia on aiempina vuosina tarvittu festarialueelle ja sen lähiympäristöön jopa viisikymmentä kertaa, joten pienempiä vaivoja kertyy festivaalin mittaan satoja. Tänä vuonna Qstockissa liikkuvat polkupyöräyksiköt, joissa on perustason ambulanssin varustus.

Korpi on kahdeksatta vuotta peräkkäin töissä Qstockin ensiaputeltalla, ja hänen muistikuviensa mukaan sää on joka vuosi suosinut. Esimerkiksi viime vuonna liikuttiin 25 asteen tienoilla.

Tänä vuonna lämpöasteita on vielä muutama enemmän, ja se näkyy myös ensiavussa.

- Pikkuisen enemmän on tänä vuonna tekemistä.

Yleisimmät syyt tulla ensiavun hoiviin ovat alkoholin aiheuttama uupuminen ja auringonpaahteen seurauksena muodostunut päänsärky, mutta myös pieniä haavoja ja rakkoja saa hoitaa säännöllisesti.

Iltaa myöten aurinko laskee ja sää viilenee, mutta promillelukemat kasvavat.

- Kyllä meillä rupeaa iltaa myöten meno kiivastumaan.

Kaleva kertoo Qstockin tapahtumista jutuilla ja kuvilla koko viikonlopun ajan. Seuraa tunnelmia myös Kalevan Instagramista.

Oikaisu 27.7. klo 14.19: Jutussa väitettiin aiemmin virheellisesti, että festivaalialueelle tarvittaisiin vuosittain 50 ambulanssia. Todellisuudessa noin 50 ambulanssia käy vuosittain festivaalialueella sekä sen lähiympäristössä. Pelkällä festivaalialueella käy vuosittain noin 10 ambulanssia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On aikoihin eletty, kun tuomoisia yleisiä kännäystilaisuuksia järjestetään ja jotkut vanhemmat vievät lapsiakin sinne mallioppimiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusisaaren muutostöissä ei ole siunattu ajatuksia tulevaisuuden ilmastolle ja olosuhteisiin. Puusto ja kasvillisuuden luonnollinen viilennysverho parturoitiin pois ja paljasta porottavaa maata jäi tilalle. Vihreydelle ei juuri arvoa annettu, ja tulos on näkyvissä. Tilaa on, mutta tuskaisan kuumaa ja pölyistä helteellä, tuulista ja kylmää talvella, sateella ei suojaa. Paljas oli suunnitelma ja paljas on tulos. Viihtyä voi hetken ja se siitä. Paikka olisi ollut optimikohde monenlaiseen tapahtumaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paremmin tienaa kun ei lähde festareille riehumaan, töissä kun on ! saa katetta kesään paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää vesipisteitä. Puolen tunnin jonot lähteille ovat liikaa. Tarvitaan lisää tankkauspisteitä huomiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tuolla on maailmanlopun meininki, porukka ihan pihalla koko hommasta, kännissä suurin osa porukasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osittain järjestäjän oudoista ohjeista johtuvaa, sillä alueelle ei saa viedö omia aurinkovarjoja ja kylmäkalleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siellä näkis kukaan mitään jos jokaisella ois mukana oma auringonvarjo. Ja montako silmää siinä saatas puhki samalla. Ota tänään mukaan jäisiä vesipulloja. Ovat hieman monikäyttöisempiä kuin kylmäkallet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei aurinkovarjoa olekaan tarkoitus käyttää esiintymislavan edessä, vaan kauempana viheralueella istuskella sen suojassa. En ymmärrä miksi siihen pitää silmänsä sitten puhkaista? Avattuja pulloja ei saanut tietääkseni sinne viedä, eli veden jäädyttämine ei onnistu. Ja outoa se on, koska katsojat ei saa valita suojakeinoja auringolta itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä yhdistelmä aurinko ja alkoholi
Siinä kuivuu äkkiä ja haitat ovat
Monenlaisia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites se torinranta qstokkiin liittyy?
Oot varmaan monesti käyny qstokissa, ku tunnut tietävän. Vai mikä vertaus tämä torinranta vs. qstock oli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
8:00
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa
8:00
Puheenaihe: Herättääkö tiernaesitys rasistisia mielikuvia? "Esitysten ei tulisi loukata mitään ihmisryhmää"
7:00
Päivän leffapoiminnat: Krooninen kipu vie tilan muulta elämältä – pienten eleiden draamaelokuva Cake etenee tuttuja polkuja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image