Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Qstock teki uuden ylei­söen­nä­tyk­sen, fes­ti­vaa­li oli lop­puun­myy­ty seit­se­mät­tä kertaa pe­räk­käin

Festivaalin viestintäpäällikkö uskoo, että yleisöennätyksen takana on ollut Qstockin kyky luoda pitkäaikainen side oululaisiin ja paikalliseen yleisöön.

Qstockissa juhli tänä viikonloppuna ennätykselliset 40 000 kävijää.
Qstockissa juhli tänä viikonloppuna ennätykselliset 40 000 kävijää.
Kuva: Pekka Peura

Qstock-festivaali teki vuonna 2019 uuden yleisöennätyksen 40 000 kävijällään. Festivaali oli loppuunmyyty jo seitsemättä kertaa peräkkäin.

– Olemme tietysti erittäin tyytyväisiä. Keväällä pystyimme kasvattamaan lipunmyyntiä 2500 hengelle per päivä, mikä johti yleisöennätyksen tekemiseen. Tämä yllätti meidät järjestäjätkin positiivisesti, Qstockin viestintäpäällikkö Niina Ristolainen kertoo.

Kävijämäärän kasvattaminen onnistui aluejärjestelyillä. Qstock lisäsi samassa suhteessa alueen palveluita. Lavojen uudelleensijoittelun ja ohjelmasuunnittelun avulla ihmiset jakautuivat tasaisemmin ympäri festivaalialuetta.

Lisäksi uusi Kissankoskenrannan silta tarjosi uuden kulkuväylän Kuusisaaresta Raattiin, jota ihmiset eivät tosin vielä perjantaina löytäneet.

– Perjantaina uudella sillalla oli vielä aika hiljaista, kun ihmiset pakkautuivat edelleen vanhalle tutulle reitille. Lauantaina se löydettiin jo paremmin, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

Niina Ristolainen uskoo, että yleisöennätyksen takana on ollut Qstockin kyky luoda pitkäaikainen side oululaisiin ja paikalliseen yleisöön. Lisäksi alueella oli monipuolisesti ohjelmaa eri genreistä.

Myös isot esiintyjänimet auttavat yleisön houkuttelussa.

– Ihan varmasti isoilla nimillä on merkitystä, kuten tänä vuonna Thirty Seconds to Marsilla. Iso ulkomainen nimi on kuitenkin harvinaisuus näillä leveysasteilla, ja se tavoittaa uutta yleisöä kauempaakin Suomesta.

Vaikeuksia festivaalin läpiviemiselle toi yli 30 asteen helle. Vesipisteet ruuhkautuivat perjantaina, ja lauantaina festivaali lisäsi työntekijöitä vesipisteille ja toi uusia vesipisteitä anniskelualueille.

Festivaalialueella ei ollut mainittavia järjestyshäiriöitä. Ainoa takaisku oli festivaalin päättävän ilotulituksen peruminen metsäpalovaroituksen takia.

Ensi vuoden Qstock järjestetään jälleen heinäkuussa, 24.–25.7.2020.

Kaleva kertoo Qstockin tapahtumista jutuilla ja kuvilla koko viikonlopun ajan. Seuraa tunnelmia myös Kalevan Instagramista.