Qstock pyö­räh­ti käyn­tiin lep­poi­sis­sa, mutta hi­ki­sis­sä mer­keis­sä – jonot fes­ti­vaa­li­alueil­le muo­dos­tui­vat neljän aikaan

Qstock-perjantai starttasi rauhallisesti Kuusisaaressa, vaikka auringon porotus ja kuumuus koettelevat nestetasapainoa.

Kahden aikaan iltapäivällä porteilla oli jo ruuhkaa, muttei vielä kovin pitkiä jonoja. Pauli ja Konsta Koskelan festariohjelmaan kuuluvat ainakin Michael Monroe ja The Offspring. Michael Monroe yhtyeineen sai kunnian korkata päälavan tänä vuonna.
Kahden aikaan iltapäivällä porteilla oli jo ruuhkaa, muttei vielä kovin pitkiä jonoja.
Kahden aikaan iltapäivällä porteilla oli jo ruuhkaa, muttei vielä kovin pitkiä jonoja.
Kuva: Janne Körkkö

Polttavan kuumassa helteessä vietettävän Qstock-festivaalin perjantai lähti rauhallisesti käyntiin. Illalla Kuusisaaressa nähdään muun muassa The Offspring.

Liekö tukahduttava kuumuus hieman hillinnyt festarikansaa, sillä Qstock-perjantai lähti rauhallisesti käyntiin Kuusisaaressa. Ovet avattiin kello 12.30, mutta silloin porteilla oli vielä hyvin hiljaista.

Noin kello 14 tienoilla porteilla alkoi kuitenkin olla jo väkeä, ja kello 16 alueelle joutui jo jonottamaan. Neljän aikoihin festivaaliporttien läheisyyteen alkoi myös kerääntyä ihmisiä, jotka eivät olleet tulossa festivaalialueelle, mutta olivat nauttimassa tunnelmasta.

Pauli ja Konsta Koskelan festariohjelmaan kuuluvat ainakin Michael Monroe ja The Offspring.
Pauli ja Konsta Koskelan festariohjelmaan kuuluvat ainakin Michael Monroe ja The Offspring.
Kuva: Janne Körkkö

Järjestelyt pelaavat melko sujuvasti, eikä esimerkiksi bajamajoihin tai vesipisteille ollut iltapäivästä kovia jonoja. Tänä vuonna alueella pystyy virkistäytymään myös kevyesti vettä tihkuttavien suihkujen alla.

Virkistykselle onkin tarvetta, sillä lämpötila on Ilmatieteen laitoksen mukaan rikkonut yli 30 asteen rajan. Auringonpaisteellekaan ei ole luvassa loppua viikonlopun aikana. Lauantainakin lämpömittarin lukemien ennustetaan nousevan yli kolmeenkymmeneen asteeseen.

Liikenne sujui Raatissa iltapäivällä tavalliseen tapaan. 

Qstockin narikka-alueeseen ja pyöräparkkiin tehtiin tänä vuonna muutoksia. Niitä ei voi enää jättää festivaalialueen välittömään läheisyyteen, vaan niiden paikat ovat tällä kertaa Linnansaaressa.

Järjestely helpottaa ihmissumaa porttien läheisyydessä, Ratkaisu tuntui herättävän myös jonkin verran kritiikkiä festivaaliyleisössä, sillä esimerkiksi reput pitää nyt jättää reippaasti entistä kauemmaksi. 

Qstockin käynnisti ensimmäisenä esiintyjänä Samuli Putro. Päälavan taas korkkasi Michael Monroe.

Tämän Qstock-perjantain päättää yhdysvaltalainen punk rock -jätti The Offspring. Sen lisäksi perjantaina nähdään muun muassa JVG, Ville Valo & Agents, Ruusut ja Elastinen.

Kaleva kertoo Qstockin tapahtumista jutuilla ja kuvilla koko viikonlopun ajan. Seuraa tunnelmia myös Kalevan Instagramista.

Michael Monroe yhtyeineen sai kunnian korkata päälavan tänä vuonna.
Michael Monroe yhtyeineen sai kunnian korkata päälavan tänä vuonna.
Kuva: Janne Körkkö