Qstock alkoi su­ju­vis­sa tun­nel­mis­sa – aurinko suosii fes­ta­ri­kan­saa eikä ruuhkia ole ker­ty­nyt

Qstcok pyörähti sujuvasti käyntiin perjantaina. Festivaalivieraat valuvat tasaiseen tahtiin alueelle.

Qstockin kuvia Festivaalivieraat valuvat tasaiseen tahtiin alueelle. Qstock 2018 Qstock 2018, korvatulppia Qstock 2018
Qstockin kuvia
Qstockin kuvia
Kuva: Matti Räty

Qstock pyörähti sujuvasti käyntiin perjantaina. Festivaalivieraat valuvat tasaiseen tahtiin alueelle, kertoo paikalla oleva Kalevan toimittaja Janne-Pekka Manninen.

Liikenne ja järjestelyt alueella sujuvat toistaiseksi hyvin. Pääportin jono vetää hyvin, eikä alueella ole suurempaa tungosta. Suuri määrä festivaalivieraita kulkee tasaiseen tahtiin alueelle Linnansaaren läpi. 

Linnansaaressa sijaitsevassa pyöräparkissa on vielä hyvin tilaa. Paikalle saapuu koko ajan pyöräilijöitä tasaisena virtana. 

Tunnelma alueella on kesäinen ja rento ja ihmiset ovat hyväntuulisia, kertoo Manninen. Lämpötila näyttää 25 astetta Oulussa.

Suurta ruuhkaa ei festivaalialueella ole vielä muodostunut. Päälavalla alkoi viideltä Jenni Vartiaisen keikka, joka keräsi jo mukavasti väkeä lavan edustalle, kertoo Kalevan toimittaja Heidi Peltonen.

Kello 19 päälavalla esiintyy JVG, jolle odotetaan suurta yleisöä. Samaan aikaan soiton aloittaa Scandinavian Music Group Rytmirannan lavalla. Keikalle voidaan ennakoida ihmisvirtaa.

Helteisessä säässä vesipisteille on riittänyt tasaisesti janoisia festarikävijöitä. Jonoja on muodostunut lähinnä Rytmirannan läheisyydessä olevalle vesipisteelle, mutta sielläkään jonot eivät ole kasvaneet kymmentä metriä pidemmiksi.

Festarivieraat aloittivat Qstockin juhlinnan aurinkoisissa tunnelmissa. Kaleva seuraa paikan päällä festivaalin kulkua.

Kaikki Qstock-jutut ja -kuvat löytyvät koostetusti täältä.