Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Py­sä­köin­nin­val­von­ta­fir­ma Park­ki­Pa­te sai 75 000 euron sakot – Tie­to­suo­ja­val­tuu­te­tun mukaan yhtiö toimi lain­vas­tai­ses­ti hen­ki­lö­tie­to­jen kä­sit­te­lys­sä

Tietosuojavaltuutettu kertoo saaneensa lukuisia kanteluita ParkkiPaten toiminnasta.

Yksityistä pysäköinninvalvontaa valtakunnallisesti harjoittavalle ParkkiPate Oy:lle on määrätty 75 000 euron seuraamusmaksu. Syynä on se, että yhtiö on käsitellyt henkilötietoja tietosuojalainsäädännön vastaisesti.

Sakon määräsi tietosuojavaltuutetun toimisto. Samalla se velvoitti yrityksen muuttamaan käytäntönsä lain mukaisiksi.

Tietosuojavaltuutettu on saanut lukuisia kanteluita ParkkiPaten toiminnasta henkilötietojen käsittelyssä.

ParkkiPaten rikkomukset ovat tietosuojavaltuutetun mukaan koskeneet rekisteröidyn oikeuksien toteuttamatta jättämistä, puutteita tietojen säilytysajan rajoittamisessa sekä rekisteröidyn tunnistamiseen liittyvissä käytännöissä.

Tietosuojavaltuutetulle kannelleet henkilöt olivat pyytäneet ParkkiPatelta muun muassa tietoa siitä, mistä heidän henkilötietonsa oli hankittu ja millä perusteella henkilötietoja käsitellään. Lisäksi hakijat pyysivät pääsyä omiin tietoihinsa tai tietojensa poistoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.