Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Py­hän­tä­läi­nen Juk­ka­ta­lo käyn­nis­tää jälleen muu­tos­neu­vot­te­lut, edel­li­set päät­tyi­vät mar­ras­kuus­sa – "Ir­ti­sa­no­mi­sis­ta ja lo­maut­ta­mi­sis­ta neu­vo­tel­laan"

Talokauppa ei ole piristynyt vuodenvaihteen jälkeen, joten PRT-konserniin kuuluvalla Jukkatalolla on aloitettu tälle talvea toiset muutosneuvottelut.

Pyhäntä

Yli 50 vuotta sitten perustetun Pyhännän taloteollisuuden lippulaivan Jukkatalon historiassa eletään poikkeuksellisia aikoja, kun vasta marraskuun lopulla päättyneiden muutosneuvottelujen jälkeen kuluvalla viikolla on käynnistetty uudet neuvottelut.

– Edellisissä muutosneuvotteluissa lähdettiin siitä, että talveksi ja kevääksi katsotaan sopeutustoimet. Kaupankäynti on edelleen ollut varsin hiljaista. Näyttää, ettei koko vuonna tule kauppa piristymään. Merkittävästi vähemmän tulee talokauppaa, mitä oli ajateltu. Aiempien neuvottelujen toimet eivät nyt tässä kohti riitä, sen takia joudutaan pitämään uudet neuvottelut, että saadaan sopeutettua toimet sellaiseksi, miksi volyymi tänä vuonna muodostuu, toteaa PRT-Forest Oy:n toimitusjohtajuuden lisäksi toistaiseksi myös Jukkatalon toimitusjohtajana toimiva Ilkka Sydänmetsä.

Sydänmetsä ei halua neuvottelujen vasta käynnistyttyä kertoa tarkempia lukuja, vaan niistä tiedotetaan julkisuuteen neuvottelujen päätyttyä.

– Irtisanomisista ja lomauttamisista neuvotellaan. Merkittävä tuotantovolyymin lasku tarkoittaa, että näitä toimia on tulossa kohtuullisia määriä. Ihan koko henkilöstöä koskee neuvottelut, mutta toimet eivät ihan tasan kaikkiin kohdistu. Eri työtehtävissä on pikkuisen eri kuormitus. Tässä vaiheessa vielä koko henkilökunta on neuvotteluissa mukana.

Sydänmetsä on varautunut siihen, että neuvotteluihin kuluu kuusi viikkoa.

Jukkatalon toimitusjohtajana vuodesta 2019 lähtien toiminut Joel Tölli jätti toimitusjohtajan tehtävän jouluviikolla Jukkatalon hallituksen kanssa tekemänsä sopimuksen pohjalta.

– Ollaan käynnistämässä uuden johtajan hakua. Kumppani on jo valittu. Tavoitteena on, että kesään mennessä on valittu uusi toimitusjohtaja. Siihen saakka olen itse varautunut olemaan vt. toimitusjohtajana. Ja tulen johtamaan sopeutustoimien käynnistämisen, toteaa Ilkka Sydänmetsä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.