Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Puo­lus­tus­voi­main lip­pu­juh­la tuo laajat lii­ken­ne­jär­jes­te­lyt Ouluun

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati aiheuttaa Oulussa liikennejärjestelyjä, jotka vaikuttavat laajalla alueella liikkumiseen ja julkisen liikenteen järjestelyihin.

Vuonna 2005 Oulussa järjestettiin myös puolustusvoimain lippujuhlan valtakunnallinen paraati. Moottorimarssi veti Tuiran sillat täyteen.
Vuonna 2005 Oulussa järjestettiin myös puolustusvoimain lippujuhlan valtakunnallinen paraati. Moottorimarssi veti Tuiran sillat täyteen.
Kuva: Jukka Leinonen

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati aiheuttaa Oulussa liikennejärjestelyjä, jotka vaikuttavat laajalla alueella liikkumiseen ja julkisen liikenteen järjestelyihin. Paraati järjestetään 4. kesäkuuta.

Paraatin marssiosastoja saapuu Ouluun Hiukkavaaraan jo tiistaina 2.6.2015 iltapäivän ja illan kuluessa. Pääosa paraatijoukoista saapuu Ouluun 3.6. kello 16 mennessä. Lisäksi viikoilla 22 ja 23 paraatiin osallistuvaa kalustoa siirretään Hiukkavaaraan erillisinä ajoina.

Joukot palaavat kotivaruskuntiin tai jatkotehtävään heti paraatin jälkeen 4.–5.6.

Alla listattuna Puolustusvoimien ilmoittamat liikennejärjestelyt Oulussa:

Sotilaspoliisi rajoittaa liikennettä 3.6. alkaen Raatin alueella siten, että pääsy Raattiin kulku on mahdollista vain paraatiin saapuville joukoille ja toimihenkilöille sekä Pikisaaressa asuville yksityishenkilöille.

Oulun kaupunki sulkee Isokadun ja Kasarminkadun läpiajoliikenteeltä 4.6. klo 8.00–14.00 välillä Heikinkatu–Nahkatehtaankatu siten, että tonteille ajo on sallittu.

Ohimarssien ajaksi Merikoskenkatu–Kajaaninkatu–Lävistäjä–Heikinkatu–Tulliväylä ja Linnankatu sekä niihin liittyvät väylät suljetaan kokonaan noin kello 12.45–13.30 väliseksi ajaksi.

Jalan marssiva osasto marssii kello 13 alkaen Merikosken silloilta Linnankadun kautta Isollekadulle, missä nousevat ajoneuvoihin. Linja-autot poistuvat Kasarmintien ja Oulunsuuntien kautta.

Ohimarssiin osallistuvat ajoneuvot siirtyvät takaisin Hiukkavaaraan poliisin ohjaamana reittiä Kajaaninkatu–Lävistäjä–Heikinkatu–Tulliväylä–Kuusamontie–Vaalantie–Hiukkavaara.

Yksittäiset yli 4 metriä korkeat ajoneuvot palaavat Hiukkavaaraan reittiä Uusikatu–Limingantie–Joutsentie–Oulunsuuntie–Erkkolansilta–Parkkisenkankaatie–Vaalantie–Hiukkavaara.

Siirtymisväylät suljetaan kokonaan vain tarvittavien siirtojen aikana. Hätäliikenne on mahdollista kaikilla väylillä tilanteen niin vaatiessa. Julkinen liikenne on mahdollista rajoituksin.

Paluumarssit suuntautuvat Oulusta 4.6. alkaen pääväylien kautta Rovaniemen, Kajaanin ja Jyväskylän suuntaan.