Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Punt­ti­ka­las­ta­jat val­ta­si­vat Har­taan­se­län, ve­nei­li­jät ja per­ho­mie­het jäivät sta­tis­tin rooliin – Ti­lan­teet ovat aika ajoin lei­mah­ta­neet, eikä vaa­ra­ti­lan­teil­ta­kaan olla väl­tyt­ty

Suosittu kalastusmuoto punttikalastus herättää kalapaikoilla vahvoja tunteita puolesta ja vastaan. Kaupunki harkitsee vakavasti vuoropäivien järjestämistä kalastajille, sillä tilaa ei kaikille halukkaille riitä.

Kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen metsätalousinsinööri Juho Kuukasjärven mukaan Hartaanselällä on kalastanut tänä kesänä ennätysmäärä ihmisiä.
Kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen metsätalousinsinööri Juho Kuukasjärven mukaan Hartaanselällä on kalastanut tänä kesänä ennätysmäärä ihmisiä.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Ruotsista tullut tehokas kalastusmuoto spinfluga on painon avulla tapahtuvaa perhokalastusta. Sen suosio perustuu heittopainoon, joka uppoaa joen pohjaan, jossa lohet viihtyvät. Perho ja koukku liehuvat pohjassa niin, että lohi nappaa siihen mielellään.

– Se on ihan fakta, että perholla et välttämättä saa mitään, mutta puntilla mahdollisuudet ison lohen saamiseen ovat todella hyvät, kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen metsätalousinsinööri Juho Kuukasjärvi kertoo.