Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Puh­ve­lin­sar­vi­ha­tus­taan tun­net­tu mel­la­koit­si­ja ja "Qa­non-sha­maa­ni" tun­nus­ti syyl­li­syy­ten­sä kong­res­sin toi­min­nan es­tä­mi­seen Yh­dys­val­lois­sa

Washington
Sarvihattuinen mellakoitsija Jacob Anthony Chansley on myöntänyt oikeudelle syyllistyneensä kongressin toiminnan estämiseen loppiaisena 6. tammikuuta.
Sarvihattuinen mellakoitsija Jacob Anthony Chansley on myöntänyt oikeudelle syyllistyneensä kongressin toiminnan estämiseen loppiaisena 6. tammikuuta.
Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvalloissa uutiskuvista kuuluisaksi tullut puhvelinsarvihattuinen mellakoitsija Jacob Anthony Chansley on myöntänyt oikeudelle syyllistyneensä kongressin toiminnan estämiseen loppiaisena 6. tammikuuta.

Qanon-salaliittoteoriaa kannattanut Chansley tunnetaan myös liikanimellä Qanon-shamaani.

Ilman paitaa liikkunut, keihästä kantanut ja kasvonsa maalannut Chansley levisi uutiskuvissa ympäri maailman.

Psykiatrisen arvion mukaan Chansleyn katsottiin olleen syyntakeinen.

Chansley tunkeutui kongressirakennus Capitoliin muiden silloisen presidentti Donald Trumpin kannattajien kanssa. Mellakoitsijoiden tavoitteena oli estää kongressia vahvistamasta presidentinvaalien tulosta.

Syytteestä voidaan langettaa enimmillään 20 vuoden vankeusrangaistus, mutta käytännössä tuomion arvellaan olevan 3–5 vuoden luokkaa. Tuomio on määrä lukea 17. marraskuuta.