Vastaa kyselyyn: Miten osa-ai­ka­työl­lä pärjää?

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pu­hee­nai­he: Onko pyö­rä­var­kauk­sia mah­dol­lis­ta estää?

"Voitaisiin järjestää pyöräpysäköintiä valvottuihin sisätiloihin tai rakentaa erillinen pyöräpysäköintilaitos keskustaan."

Pyöräilyn suosio on lisääntynyt, samoin pyörävarkaudet näyttävät yleistyvän. Sähköpyörät ja nykypyörien laadukkuus houkuttanevat osaltaan aikaisempaa enemmän varkauksiin.
Pyöräilyn suosio on lisääntynyt, samoin pyörävarkaudet näyttävät yleistyvän. Sähköpyörät ja nykypyörien laadukkuus houkuttanevat osaltaan aikaisempaa enemmän varkauksiin.
Kuva: Pekka Peura/Arkisto

Sunnuntain näköislehdessä Kalevan kokoama Sunnuntaikäräjät-raati ottaa kantaa polkupyörävarkauksien estämiseen.

Polkupyörävarkauksia tuli Oulun poliisilaitoksen tietoon liki kaksituhatta viime vuonna. Tänä keväänä polkupyöriä varastettiin enemmän kuin viime keväänä. Kesällä pyörävarkaudet lisääntyvät, joten pyöriä katoaa nyt yhä useammin. Sähköpyörät ja nykypyörien laadukkuus houkuttanevat osaltaan aikaisempaa enemmän varkauksiin.

Onko pyörävarkauksien estämiseen riittävästi keinoja? Millaiset ovat parhaita?

Paikanninlaitteen asentamista kannattaa harkita

Varastettuja pyöriä jäljittävän vapaaehtoispartio Bike´s Patrullen perustaja Ilkka Pulkkisen mielestä keinoja varkauksien estämiseksi kyllä löytyy.

– Mikään lukko ei ole sataprosenttisen varma. Suosittelen asentamaan fillariin GPS-paikanninlaitteen, jonka avulla varkaustilanteissa omaa polkupyörää voi seurata sen löytymiseen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.