Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pu­das­jär­vel­lä neljä lehmää putosi lie­te­kui­luun, kaksi eläintä kuoli – "Lehmät ovat pääl­lek­käin ja ronk­ke­lis­sa kaksi metriä syvässä lie­te­kui­lus­sa"

Pelastuslaitos sai maanantaina Pudasjärven Jaurakkajärven seudulla suoritettavakseen erittäin hankalan eläinpelastustehtävän.

Pelastuslaitos sai maanantaina Pudasjärven Jaurakkajärven seudulla suoritettavakseen erittäin hankalan eläinpelastustehtävän.

Neljä lehmää putosi maanantaina vastaisen yön aikana navetan lietekuiluun. Pelastuslaitos sai hälytyksen Paavonniementielle kello seitsemän aikaan.

Päivystävä palomestari Marko Kemppainen kertoi, että pelastustoimet olivat äärimmäisen hankalat.

– Lehmät ovat päällekkäin ja ronkkelissa kaksi metriä syvässä lietekuilussa, joka on täynnä lietettä. Kuilu 60 senttiä leveä.

Yksi eläimistä saatiin hengissä ylös ennen kello kymmentä. Myös toinen lehmä saatiin hengissä ulos, mutta kaksi lehmää menehtyi.

Tehtävälle osallistui 11 henkilöä pelastusyksiköistä Pudasjärveltä, Taivalkoskelta ja Puolangalta. Myös eläinlääkäri oli paikalla.

Lehmien pelastustehtävää vaikeutti se, ettei apuna voitu käyttää koneita, sillä kuilu oli navetan sisällä. Kemppaisen mukaan pelastajat rakensivat itse telineitä, joiden avulla eläimiä pyrittiin saamaan ylös taljan ja vinssin avulla.

– Kyllä tämä on haastavin eläintehtävä 30-vuotisen urani aikana, Kemppainen kommentoi.

Lehmät olivat yön aikana rikkoneet karsinarakenteita ja päässeet eri puolelle navettaa. Lietekuilun päällysrakenteet olivat menneet rikki ja eläimet olivat pudonneet kuiluun.

Juttua muokattu kello 12.54 Päivitetty tehtävän olevan ohi ja tieto siitä, että kaksi lehmää menehtyi.