Pro Fin­lan­dia -mitali 13 tai­tei­li­jal­le - etsi kun­nia­mer­kin saajia ha­ku­ko­neel­la

Kolmetoista kulttuurialan tekijää saa tänä vuonna Pro Finlandia -mitalin taiteellisista ansioistaan. Palkittujen joukossa ovat muiden muassa näyttelijä ja professori Vesa Vierikko, kirjailija Arja Tiainen ja tv-töistään tunnettu ohjaaja Neil Hardwick. Etsi kunniamerkin saajia hakukoneella.

ohjaaja Neil Hardwick saa Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin.
ohjaaja Neil Hardwick saa Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin.
Kuva: Jussi Nukari

Kolmetoista kulttuurialan tekijää saa tänä vuonna Pro Finlandia -mitalin taiteellisista ansioistaan. Palkittujen joukossa ovat muiden muassa näyttelijä ja professori Vesa Vierikko, kirjailija Arja Tiainen ja tv-töistään tunnettu ohjaaja Neil Hardwick.

Musiikin edustajista palkitaan oopperalaulaja Seppo Ruohonen, klarinettitaiteilija Kari Kriikku ja kapellimestari Susanna Mälkki. Tunnustuksen saa myös elektronisten soitinten rakentaja ja säveltäjä, suunnittelija Erkki Kurenniemi. Kuvataiteilijoista Pro Finlandian saavat kuvanveistäjä Pekka Kauhanen, graafikko Kari Piippo ja kuvataiteilija Catarina Ryöppy.

Muut Pro Finlandia -palkitut ovat tanssikoreografi, taiteilijaprofessori Kenneth Kvarnström, teatterijohtaja Maarit Pyökäri ja tekstiilitaiteilija Ulla-Maija Vikman.

Etsi kunniamerkin saajia Kaleva.fi:n hakukoneella.