Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pri­del­la on tar­koi­tus niin kauan kuin sek­suaa­li- ja su­ku­puo­li­vä­hem­mis­tö­jen yh­tä­läi­set oi­keu­det eivät ole to­teu­tu­neet

Kesäkuu on kansainvälinen Pride-kuukausi, jonka aikana järjestetään Pride-kulkueita ja muita Pride-juhlia ympäri maailman. Oulussa Pridea juhlitaan vastaavasti elokuun ensimmäisellä viikolla ja juhlinta huipentuu Oulu Pride -kulkueeseen ja puistojuhlaan lauantaina 6.8.2022.

Pride-tapahtumilla pyritään kiinnittämään huomio seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaan ja oikeuksiin tai niiden puutteeseen.

Joka vuosi Pride-juhlinta saa myös omaa napaa tuijottelevat nurisijat liikkeelle. Miksei heteroilla ole yhtä lailla Pridea? Eivätkö heterot saa olla ylpeitä itsestään? Miksi pitää olla heilutella sateenkaarilippua? Mikseivät he voi pitää näitä asioita omana tietonaan, eiväthän heterotkaan kulje kadulla julistaen olevansa heteroja?

"Pride-tapahtumilla pyritään kiinnittämään huomio seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaan ja oikeuksiin tai niiden puutteeseen."

No minäpä kerron.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.