Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Asuntomarkkinat: Myl­ly­tul­lis­sa asutaan ker­ros­ta­los­sa, jonka jul­ki­si­vu on kesken

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pre­si­dent­ti­ki­sas­sa jää tilaa myös yl­lä­tys­ni­mil­le, mutta ilman puo­luei­den tukea maan kor­keim­mal­le pal­lil­le on lähes mah­do­ton­ta nousta

Tasavallan presidentin vaaliin on aikaa vähän yli yhdeksän kuukautta. Osalta puolueista puuttuu itsestäänselvä ehdokas. Politiikan ulkopuolelta mukaan pääsy ei ole mahdotonta mutta työlästä.

Poliittisen keskustelun ytimessä pysynee meillä kesään asti uuden hallituksen muodostaminen. Syksyllä tilaa alkaa ottaa presidentinvaali. Vaalipäivä on 28. tammikuuta, mahdollinen toinen kierros 11. helmikuuta 2024.

Ehdokasnimien heittely on jo vauhdissa. Yksi varsinainen ehdokaskin on tiedossa. Liike nytillä se on Harry Harkimo.

Aineksia spekulaatioille antoi Ilta-Sanomien tuore mittaus. Siinä kansalaisille esiteltiin nimilista ja kysyttiin, keitä tarjotuista henkilöistä he voisivat kuvitella äänestävänsä.

Pekka Haaviston lukema oli 52 prosenttia, Olli Rehnin 39, Mika Aaltolan 35, Sanna Marinin 32, Alexander Stubbin 30 ja Li Anderssonin 29 prosenttia. Oikeassa vaalissa prosentteja on kuitenkin jaossa yhteensä vain sata ja äänestäjä voi merkitä lippuun vain yhden numeron.

Liike nytin ohella muutaman muunkin puolueen tilanne vaikuttaa selvältä: Perussuomalaisten presidenttiehdokas on Jussi Halla-aho – joka on

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.