Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pre­si­dent­ti Nii­nis­tön matka Ah­ve­nan­maal­le pe­ruun­tui – syynä huono len­to­sää

Helsinki
Presidentin matka Ahvenanmaalle peruuntui. Arkistokuva.
Presidentin matka Ahvenanmaalle peruuntui. Arkistokuva.

Presidentti Sauli Niinistön matka Ahvenanmaalle on peruuntunut, kertoo Tasavallan presidentin kanslia. Syynä on se, että lentäminen Ahvenanmaalle oli keskiviikon säässä mahdotonta.

Myös oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) joutui peruuttamaan vierailunsa Ahvenanmaalle samasta syystä kuin Niinistö.

Niinistön oli määrä pitää avajaispuhe Ahvenanmaan demilitarisointia ja neutralisointia koskevassa seminaarissa. Ohjelmanmuutoksen takia Niinistö pitää puheensa videoituna.

Niinistö joutui rukkaamaan ohjelmaansa myös viime viikolla, kun tapaaminen Viron tuoreen presidentin Alar Karisin kanssa peruuntui. Syynä oli se, että Niinistö oli altistunut koronavirukselle vierailullaan Malmössä, kun hän keskusteli Latvian presidentin Egils Levitsin kanssa.

Altistumisen takia Niinistö pysytteli viikonlopun ajan omaehtoisessa karanteenissa ja vältteli kontakteja. Koronatestissä hänellä ei todettu tartuntaa.