Mainos

PPY:n joh­to­ryh­mäs­sä kuuluu maa­kun­nan ääni – pai­kal­lis­yh­dis­tys­ten pu­heen­joh­ta­jat maa­kun­ta­joh­ta­ja Jussi Rämetin vie­raa­na

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien johtoryhmä oli maakuntajohtaja Jussi Rämetin vieraana. Maakuntaliitolla ja yrittäjäjärjestöllä on yhteisia tavoitteita.

PPY:n johtoryhmässä kuuluu maakunnan ääni. Johtoryhmä kokoaa yhteen paikallisyhdistysten ja jaoston puheenjohtajat.
PPY:n johtoryhmässä kuuluu maakunnan ääni. Johtoryhmä kokoaa yhteen paikallisyhdistysten ja jaoston puheenjohtajat.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät


”Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien johtoryhmän tapaaminen syyskuussa sujui leppoisissa merkeissä”, kertoo Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jussi Riikonen. Kokoukseen otti osaa 16 paikallisyhdistysten puheenjohtajaa ja maakuntajohtaja Jussi Rämet piti puheenjohtajille maakuntaesityksen.

”Maakuntajohtajan virassa Rämet vaikuttaa olevan yhtä yritysmyönteinen kuin entisessä virassaan Muhoksen kunnanjohtajana. Hän on aidosti kiinnostunut yrittäjien asioista”, Riikonen kiittelee.

Jussi Rämet kertoi maakuntaesityksessään, mitä ajankohtaista alueellamme tapahtuu. Rämetin mielestä maakuntaliitolla ja yrittäjäjärjestöllä on samanlaisia tavoitteita.

”Jos eteen tulee asioita, joihin voidaan vaikuttaa yrittäjien parhaaksi, teemme yhteistyötä ja viemme viestiä yhdessä eteenpäin.”


Tarpeellinen vertaistuki

Limingan Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kennilä oli mukana tapaamisessa ja piti sitä onnistuneena.

”On aina mukava nähdä paikallisyhdistysten puheenjohtajakollegoita ja kuulla ajankohtaisista järjestön asioista. Tapaaminen pidettiin Pohjois-Pohjanmaan liiton tiloissa ja oli mielenkiintoista päästä käymään siellä”, hän kertoo.

Tapaamisessa käsiteltiin useita tärkeitä aiheita kuten yrittäjäjärjestön jäsenetuja, muun muassa Keskon kauppiaiden PPY:n jäsenille mahdollistamia etuja.

Toisten puheenjohtajien kanssa on myös hyvä jakaa kokemuksiaan.

”Johtoryhmän tapaamisessa vertaistuen saaminen on myös isossa roolissa. Haukiputaan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Pekkala kertoi kokemuksistaan puheenjohtajapolullaan alustuksena avoimelle yhteiselle keskustelullemme”, Kennilä kiittelee.


Hyödyt irti jäsenyydestä

Tapaamisen aikana puheenjohtajat keskustelivat muun muassa siitä, miten vastuuta kannattaisi jakaa paikallisyhdistysten hallituksissa ja miten luottamushenkilöt saataisiin sitoutumaan hallituksen toimintaan.

Myös jäsenistön aktivoiminen oli puheenjohtajien asialistalla.

”Toivoisimme, että jäsenemme innostuisivat osallistumaan paikallisyhdistyksien järjestämiin tapahtumiin sekä toimintaan ylipäänsä: ottaisivat kaikki hyödyt jäsenyydestään irti.”

Rämetin maakuntaesitys saa myös Kennilältä kiitosta.

”Oli hyvä kuulla selkeä esitys maakuntaliiton tehtävistä ja tarkoituksesta. Esityksestä ja sen jälkeisestä keskustelusta kävi hyvin esille se, että yrittäjien sekä elinkeinoelämän asema ja rooli tunnistetaan maakuntatasolla ja viestiämme viedään eteenpäin”, Päivi Kennilä toteaa.

Myös liikenneyhteydet puhututtivat muiden ajankohtaisten asioiden ohella.

”Pohjois-Pohjanmaa ei saa taantua periferiaksi puutteellisten liikenneyhteyksien vuoksi.”