Varjakansaari: Oulun kau­pun­ki luopuu Var­ja­kan kaa­vas­ta, koska to­teut­ta­jia ei löy­ty­nyt

Näpistely: Oulun poliisi on ko­ven­ta­nut ot­tei­taan sar­ja­nä­pis­te­li­jöi­hin

Pääkirjoitus: Dik­ta­tuu­re­ja nöy­ris­te­le­vä KOK ku­mar­te­lee Pu­ti­nia, Suomen komitea le­vit­te­lee käsiään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Poterot yhä su­rul­li­sen syviä hoi­to­alan palk­ka­kiis­tas­sa – sopu syntyy lopulta aina, ja sitä ei pitäisi turhaan pit­kit­tää

Hoitoalan palkankorotuskiistassa ei päästä kunnialliseen sopuun ilman kummankin osapuolen vastaantuloja. Hallituksen kiistely potilasturvalaista kertonee perusoikeuksiin liittyvien huolten ohella vaalien lähestymisestä.

Hoitoalan palkkoja koskeva umpisolmu ei torstaina osoittanut aukeamisen merkkejäkään. Kiistan sovittelu päättyi ilman läpimurtoa. Seuraava tapaaminen valtakunnansovittelijan toimistossa on ensi maanantaina.

Päivän merkittävin uutinen liittyi hoitajaliittojen Tehyn ja SuPerin uusiin ilmoituksiin. Liitot kannustavat nyt hoitajia joukkoirtisanoutumisiin myöhemmin kerrottavana ajankohtana. Tehyn jäsenten kohdalla kyse on erikoissairaanhoidosta, SuPerin kohdalla kotihoidosta.

Lisäksi liitot asettivat koko kunta-alalle niin sanotun tilapäisen siirron kiellon. Se tuli voimaan heti.

Vastavetoja saattoi odottaa sen jälkeen kun suunnitelma tehohoidon lakosta vesittyi Helsingin käräjäoikeuden päätökseen. Oikeus hyväksyi kolmen sairaanhoitopiirin vaatimukset väliaikaisesta turvaamistoimesta, joka kieltää hoitajajärjestöjen lakot teho-osastoilla ensi ja sitä seuraavalla viikolla.

Näin peruuntui myös Oulun yliopistosairaalan tehohoidon lakko.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.