Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Por­voos­sa Kil­pi­lah­den sa­ta­mas­sa öljyä pääsi mereen

Porvoo
Näkymä Nesteen Kilpilahden jalostamolle. Porvoon Kilpilahti on Pohjoismaiden laajin öljy- ja kemianteollisuuden keskittymä.
Näkymä Nesteen Kilpilahden jalostamolle. Porvoon Kilpilahti on Pohjoismaiden laajin öljy- ja kemianteollisuuden keskittymä.
Kuva: Kimmo Penttinen

Porvoossa Kilpilahden satamassa tapahtui lauantaina öljyonnettomuus, jonka seurauksena öljyä pääsi mereen, Itä-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi.

Pelastuslaitoksen mukaan vuotokohtaa tai päästölähdettä ei lauantai-iltaan mennessä pystytty paikantamaan eikä vuodon mittaluokasta ollut tietoa. Pelastuslaitos ja merivartiosto jatkoivat illalla öljyvuodon rajaamista öljyntorjuntapuomein, ja tilanteen kerrottiin olevan vakaa.

Kilpilahdessa toimiva öljy-yhtiö Neste tiedotti myöhään lauantai-iltana öljyvuodon lakanneen.

Öljyvuoto ja torjuntatoimet keskittyivät satamassa olevan tankkerialuksen ympärille. Öljyn keräyksen pelastuslaitos kertoi alkavan päivänvalossa sunnuntaina.

Kilpilahden alueelle on keskittynyt paljon öljynjalostusta ja kemianteollisuutta. Kilpilahden satama on rahtimäärissä mitattuna Suomen suurin tavaraliikenteen satama.