Hoitajalakko: Oulun kau­pun­gin maksama lak­ko­päi­vien "hou­ku­tin­ra­ha" suu­tut­taa hoi­ta­jia

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Luitko jo tämän: Alasti makoilu vaatii 27 as­tet­ta, mutta kuinka alas kodin lämmön voi laskea? Ou­lu­lai­nen tutkija tietää, missä läm­pö­ti­las­sa ihminen pärjää

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­pu­lis­mi on uhka de­mo­kra­tial­le – myös Suo­mes­sa

Heini Koukkarin (ps.) mielestä (Kaleva 19.1./Lukijalta) Kalevan pääkirjoitus (10.1.) menee ”pahasti metsään” väittäessään, ettei populismi ”tarjoa muuta kuin väylän yhteiskuntaa repiville vihanpurkauksille sekä johtohahmoilleen tien kohti valtaa.” Koukkarin mielestä populismin ”liepeillä” oleva mahdollinen tuhovoima liittyy vain joidenkin sen kannattajien täydelliseen toivottomuuteen.

Yhdysvaltain kongressin valtaus loppiaisena ei ollut vain Trumpin kautensa viime hetkillä tekemän virheen seurausta. Se oli johdonmukainen seuraus koko hänen vuosia jatkuneesta politiikastaan, jonka sisältönä ovat olleet vastakkainasettelun lietsominen, rasismi, vaihtoehtoiset faktat eli valheet, asiantuntijuuden ja tieteen väheksyntä, ilmastonmuutoksen kiistäminen, äärioikeiston kanssa flirttailu ja luottamuksen horjuttaminen yhteiskunnan instituutioihin (esimerkiksi oikeuslaitos ja media).