Luonto: Uhan­alai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­te­yri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Po­pu­lis­mi on näyt­tä­nyt tu­ho­voi­man­sa, ja nyt on aika herätä

Yhdysvalloissa keskiviikkona nähdyt tapahtumat ovat synkkä osoitus siitä, mihin populismi voi johtaa jopa yhdessä maailman vanhimmista demokratioista, kirjoittaa päätoimittaja Sanna Keskinen.

Loppiaisiltana Yhdysvalloista maailmalle levinneet uutiskuvat olivat pysäyttäviä. Niitä katsoessa maailma tuntui nyrjähtäneen paikoiltaan: repsahtaneen rikki saranakohdasta, jossa on jo jonkin aikaa ollut nähtävissä hapertumista. Tunnelma oli hiukan samanlainen kuin katsoessa uutiskuvia terrori-iskuista pian 20 vuotta sitten syyskuun 11. päivänä: eihän tällaista voi oikeasti tapahtua!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vähätteli torstaina Helsingin Sanomissa Capitol-kukkulan tapahtumia vertaamalla niitä vastaavaan rähinöintiin muualla maailmassa. Kyse ei kuitenkaan ole mistä tahansa kahakasta.

Yhdysvallat on maailman johtava suurvalta, ja sitä on totuttu pitämään demokratian ikiaikaisena ja vankkumattomana puolustajana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.