Itsenäisyyspäivä: Näin suuri paraati Oulussa jär­jes­te­tään

Kolumni: Suo­ja­tien ylit­tä­mi­nen Oulussa on uh­ka­pe­liä hen­gel­lä

Kunniamerkit: Katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set saivat it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­kit

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Po­liit­tis­ten päät­tä­jien on tuet­ta­va ih­mis­oi­keuk­sia vah­vis­ta­vaa so­siaa­li­työ­tä

Ihmisoikeuksien vahvistaminen ja rasismin vastainen työ on sekä Suomessa että kansainvälisesti sosiaalityön ydintä. Sosiaalityöntekijöille rasismin vastainen työ on vahva lakiin ja ammattietiikkaan perustuva velvoite.

Sosiaalityöntekijät tarvitsevat perus- ja ihmisoikeuksia turvaavalle työlleen vahvan tuen valtiolta. Nyt esimerkiksi rasismin käsitteen tahallinen hämärtäminen saa kysymään, säilyykö tämä tuki myös tulevaisuudessa.

Perustuslain 31 § ilmaisee sen, minkä pitäisi ilman lainsäädäntöäkin olla selvää: kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä. Kun auktoriteettihahmot, kuten kansanedustajat, lietsovat rasistisia asenteita, usuttaa tämä kansalaisia toisiaan vastaan.

Jos korkean tason poliitikot sallivat itselleen tietoista rasistista kielenkäyttöä, sellainen muuttuu sallitummaksi myös työpaikoilla ja koulujen pihoilla.

Tutkitusti tiedetään, että rasismi horjuttaa yhteiskuntarauhaa tuottamalla epätasa-arvoa ja vahvistamalla erilaisia viha-aatteita.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.