Varjakansaari: Oulun kau­pun­ki luopuu Var­ja­kan kaa­vas­ta, koska to­teut­ta­jia ei löy­ty­nyt

Näpistely: Oulun poliisi on ko­ven­ta­nut ot­tei­taan sar­ja­nä­pis­te­li­jöi­hin

Pääkirjoitus: Dik­ta­tuu­re­ja nöy­ris­te­le­vä KOK ku­mar­te­lee Pu­ti­nia, Suomen komitea le­vit­te­lee käsiään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poliisi va­roit­taa Oulussa kä­teis­tä pyy­tä­vis­tä tun­te­mat­to­mis­ta mie­his­tä

Miehet ovat ensin väittäneet unohtaneensa, hukanneensa tai jättäneensä lompakkonsa johonkin.

Poliisi varoittaa Oulussa liikkuvista tuntemattomista miehistä, jotka ovat pyytäneet ulkona liikkuvilta ihmisiltä lainaan käteistä rahaa. Tiedotteen mukaan käteistä lainanneet henkilöt eivät kuitenkaan ole saaneet rahojaan takaisin.

Poliisi kertoo saaneensa syksyn aikana useita ilmoituksia vastaavanlaisista tapauksista.

Miehet ovat ensin väittäneet unohtaneensa, hukanneensa tai jättäneensä lompakkonsa johonkin. Tämän jälkeen yksi miehistä on pyytänyt uhria antamaan käteistä sen jälkeen, kun huijari on ensin siirtänyt rahaa uhrin pankkitilille.

Rahansiirtäjä on ensin todistanut tehneensä tilisiirron, jonka jälkeen uhri on nostanut pankkitililtään käteistä. Tuntemattoman miehen rahat eivät kuitenkaan ole siirtyneet uhrien pankkitileille.

Poliisi kehottaa soittamaan hätäkeskukseen, jos tuntematon ihminen painostaa lainaamaan rahaa. Tilanteessa olisi hyvä painaa mieleen tai kirjoittaa ylös rahaa pyytävän ihmisen tuntomerkit sekä mahdollinen ajoneuvon rekisteritunnus.

Poliisi korostaa, että asiasta voi ilmoittaa poliisille, vaikka teosta olisi kulunut jo jonkin aikaa. Rikosilmoituksen voi tehdä, jos on joutunut huijauksen kohteeksi.

Poliisi tutkii tapauksia petoksina, lievinä petoksina ja petoksen yrityksinä.