Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda Oulussa ka­ran­tee­niin?

Poliisi valvoo vii­kon­lo­puk­si suun­ni­tel­tua mo­po­miit­tiä – Oulun po­lii­si­lai­tos ko­ros­taa van­hem­pien vas­tuu­ta mopon kunnon suhteen

Poliisi muistuttaa, että mopon rakennetta ja tekniikkaa ei ole suunniteltu määriteltyä rakenteellista nopeutta suuremmaksi.
Poliisi muistuttaa, että mopon rakennetta ja tekniikkaa ei ole suunniteltu määriteltyä rakenteellista nopeutta suuremmaksi.
Kuva: VESA JOENSUU

Oulun poliisin mukaan nuorisoa on kokoontumassa tulevana viikonloppuna ajoneuvoillaan mopomiitiksi kutsuttuun tapahtumaan Oulussa.

Aiemmissa mopomiiteiksi kutsutuissa tapahtumissa on Poliisin mukaan tapahtunut onnettomuuksia.

Poliisi vetoaa vanhempiin ja nuoriin, että nuoret eivät osallistuisi liikenneturvallisuutta vaarantaviin tai tarpeetonta muuta häiriötä aiheuttaviin tapahtumiin.

Oulun poliisilaitos korostaa vanhempien vastuuta myös nuoren käytössä olevan kulkupelin kunnossa.

– Jarrujen ja valojen toiminta on helppo käydä läpi. Renkaiden kunto on nopea tarkastaa. Kysykää myös mopon mahdollisesta virityksestä, muistuttaa komisario Pasi Rissanen tiedotteessa.

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä ja kokoontumisia sekä tulee puuttumaan häiritsevään ja turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

Oulun poliisilaitokselle tulee normaalistikin runsaasti ja toistuvasti valvontapyyntöjä mopoihin liittyen eri asuinalueilta.

Yhteydenottoja tulee muun muassa melusta ja siitä, että mopoilla ajetaan väärissä paikoissa.

– Mopolla ajavien on toimittava, aivan kuten muussakin elämässä, hyviä käyttäytymissääntöjä noudattaen ja toiset ihmiset huomioon ottaen, Rissanen kertoo tiedotteessa.