Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Poliisi valvoo tors­tai­na al­ka­nut­ta sor­sas­tus­kaut­ta – heti avaus­päi­vä­nä narahti muutama riis­tan­hoi­to­mak­sun suo­rit­ta­mat­ta jät­tä­nyt met­säs­tä­jä

Poliisin mukaan sorsastuskauden alku on tähän mennessä sujunut pääosin hyvin.

Sorsat saavat olla jälleen varuillaan, kun metsästyskausi alkoi eilen torstaina. Arkistokuva.
Sorsat saavat olla jälleen varuillaan, kun metsästyskausi alkoi eilen torstaina. Arkistokuva.
Kuva: Markku Pakarinen

Poliisi valvoo eilen torstaina kello 12 alkanutta sorsanmetsästystä Oulun poliisilaitoksen alueella yhteistyössä Metsähallituksen erätarkastajien ja Rajavartiolaitoksen kanssa. Poliisin mukaan sorsastuskauden alku on tähän mennessä sujunut pääosin hyvin.

Neuvot sorsastajille ovat tutut.

– Tunnista riistaeläin varmuudella, ammu turvalliseen suuntaan ja varmistu siitä, että laukaus ei aiheuta vaaraa kanssametsästäjille, ylikomisario Jyrki Kivirinta sanoo tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa, että epävarmassa tilanteessa laukaus kannattaa jättää ampumatta. Menetetty saalis voi harmittaa hetken, mutta vahinkolaukaus jää kalvamaan mieltä loppuiäksi.

Poliisi myös korostaa, että metsästäjillä on oltava mukana voimassa oleva metsästyskortti. Poliisin mukaan Hailuodossa, Limingassa ja Iissä suoritetuissa tarkistuksissa muutamilla ei ollut esittää kuittia maksetusta riistanhoitomaksusta. Lisäksi vesillä liikkuneista henkilöistä kaikilla ei ollut päällä vaadittavia pelastusliivejä.

Poliisi teki torstain aikana myös tieliikennevalvontaa Hailuodossa. Haaviin jäi yksi epäilty rattijuoppo. Lisäksi alkometri värähti muutaman kerran, mutta lukemat eivät yltäneet rangaistuksen tasolle.

Metsästystä valvottiin myös Raahen ja Siikajoen edustalla sekä Kajaanissa Oulujärvellä. Poliisin mukaan kaikki sujui moitteettomasti.