Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poliisi on va­rau­tu­nut ky­ber­uh­kiin har­joit­te­le­mal­la häi­riö­ti­lan­teis­sa toi­mi­mis­ta

Poliisi osallistuu TIETO22-harjoitukseen tällä kertaa laajemmalla ja monipuolisemmalla kokoonpanolla kuin koskaan aiemmin.

Poliisi osallistuu TIETO22-harjoitukseen tällä kertaa laajemmalla ja monipuolisemmalla kokoonpanolla kuin koskaan aiemmin.

TIETO22-harjoitus on Suomen suurin yritysten ja viranomaisten yhteistoimintaharjoitus laajojen kyberhäiriöiden varalta.

Rikostarkastaja Tero Muurman Keskusrikospoliisista kertoo blogissaan, että poliisi ja muut turvallisuusviranomaiset Suomessa ovat harjoitelleet kyberuhkien varalle jo useiden vuosien ajan lukuisissa eri harjoituksissa.

– Kansalaisen tulisikin siis luottaa kyberuhkien puolustaminen viranomaisten vastuulle, eikä esimerkiksi lähteä mukaan rikolliseen verkkotoimintaan tai siihen yllyttämiseen, Muurman kommentoi blogissa.

Keskusrikospoliisissa sijaitseva Poliisin kyberrikostorjuntakeskus toimii aktiivisesti uusien kyberympäristöön liittyvien ilmiöiden havaitsemiseksi ja uhkien torjumiseksi.

Viranomaisilmoitusten, kuten rikosilmoitusten tekeminen epäillyistä kyberrikoksista on poliisin näkökulmasta erittäin tärkeää. Rikosilmoituksen tai poliisin nettivinkkiin toimitetun havaintotiedon merkitystä ei voi liiaksi korostaa, Muurman kirjoittaa blogissa.

Poliisi tekee yhteistyötä lukuisten eri viranomaisten kanssa rikosten ennalta ehkäisemiseksi ja selvittämiseksi.

Rikosepäilyjen tutkinnassa poliisilla on käytössään pakkokeino- ja poliisilakiin perustuvat laajat työvälineet sekä kattavat kansainväliset yhteydet, Muurman kommentoi blogissa.