Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Poliisi on va­rau­tu­nut ky­ber­uh­kiin har­joit­te­le­mal­la häi­riö­ti­lan­teis­sa toi­mi­mis­ta

Poliisi osallistuu TIETO22-harjoitukseen tällä kertaa laajemmalla ja monipuolisemmalla kokoonpanolla kuin koskaan aiemmin.

Poliisi osallistuu TIETO22-harjoitukseen tällä kertaa laajemmalla ja monipuolisemmalla kokoonpanolla kuin koskaan aiemmin.

TIETO22-harjoitus on Suomen suurin yritysten ja viranomaisten yhteistoimintaharjoitus laajojen kyberhäiriöiden varalta.

Rikostarkastaja Tero Muurman Keskusrikospoliisista kertoo blogissaan, että poliisi ja muut turvallisuusviranomaiset Suomessa ovat harjoitelleet kyberuhkien varalle jo useiden vuosien ajan lukuisissa eri harjoituksissa.

– Kansalaisen tulisikin siis luottaa kyberuhkien puolustaminen viranomaisten vastuulle, eikä esimerkiksi lähteä mukaan rikolliseen verkkotoimintaan tai siihen yllyttämiseen, Muurman kommentoi blogissa.

Keskusrikospoliisissa sijaitseva Poliisin kyberrikostorjuntakeskus toimii aktiivisesti uusien kyberympäristöön liittyvien ilmiöiden havaitsemiseksi ja uhkien torjumiseksi.

Viranomaisilmoitusten, kuten rikosilmoitusten tekeminen epäillyistä kyberrikoksista on poliisin näkökulmasta erittäin tärkeää. Rikosilmoituksen tai poliisin nettivinkkiin toimitetun havaintotiedon merkitystä ei voi liiaksi korostaa, Muurman kirjoittaa blogissa.

Poliisi tekee yhteistyötä lukuisten eri viranomaisten kanssa rikosten ennalta ehkäisemiseksi ja selvittämiseksi.

Rikosepäilyjen tutkinnassa poliisilla on käytössään pakkokeino- ja poliisilakiin perustuvat laajat työvälineet sekä kattavat kansainväliset yhteydet, Muurman kommentoi blogissa.