Po­lii­si: Kaikki Raa­se­po­rin on­net­to­muu­des­sa kuol­leet va­rus­mie­het olivat lavalla ja is­tui­vat tur­va­ke­hi­kon sisällä

Kaikki torstaina sattuneessa tasoristeysonnettomuudessa kuolleet varusmiehet olivat auton lavalla ja istuivat törmäyshetkellä turvakehikossa olevissa istuimissa, kertoo poliisi.

Kolme varusmiestä ja yksi junan matkustajista kuoli puolustusvoimien ajoneuvon ja junan törmättyä Raaseporissa. Tältä turmapaikalla näytti muutama tunti turman jälkeen. Onnettomuudessa kuolleet varusmiehet palvelivat Uudenmaan Prikaatissa.
Kolme varusmiestä ja yksi junan matkustajista kuoli puolustusvoimien ajoneuvon ja junan törmättyä Raaseporissa. Tältä turmapaikalla näytti muutama tunti turman jälkeen.
Kolme varusmiestä ja yksi junan matkustajista kuoli puolustusvoimien ajoneuvon ja junan törmättyä Raaseporissa. Tältä turmapaikalla näytti muutama tunti turman jälkeen.
Kuva: Lennart Holmberg

Kaikki torstaiaamuna sattuneessa tasoristeysonnettomuudessa kuolleet varusmiehet olivat auton lavalla ja istuivat törmäyshetkellä turvakehikossa olevissa istuimissa, kertoo poliisi. Onnettomuudessa kuoli kolme varusmiestä. Lavalla oli yhteensä viisi varusmiestä ja hytissä kolme, poliisi kertoo.

Tapahtuman aikaan liikkeellä oli yhteensä viisi ajoneuvoa. Turma-auto oli poliisin mukaan saattueen ensimmäinen. Sen perässä tuli kaksi muuta kuorma-autoa, kantahenkilökunnan auto sekä yksi moottoripyörä.

Puolustusvoimien ajoneuvon ja junan törmäyksessä kuoli varusmiesten lisäksi yksi junan matkustaja. Lisäksi useita loukkaantui.

Töölön sairaalassa olevien vakavasti loukkaantuneiden tila on vakaa.

Tutkinnanjohtaja Ilkka Kantola kertoi aamulla, ettei tasoristeysturmassa olleita varusmiehiä aiota kuulla vielä tänään. Kuulusteluilla ei Kantolan mukaan ole niin kiire, että sairaalassa parantumassa olevia varusmiehiä haluttaisiin häiritä.

Poliisin ei ole tarkoitus käydä myöskään turmapaikalla enää tänään. Tutkinta jatkuu muun muassa kuvien ja videoiden läpikäymisellä. Lisäksi onnettomuudessa mukana ollutta kalustoa voidaan tutkia, Kantola lisää.

Prikaatissa erityisjärjestelyjä

Turman vuoksi Uudenmaan prikaatissa on erityisjärjestelyjä tänään ja viikonloppuna. Onnettomuuden neljästä kuolonuhrista kolme oli Uudenmaan prikaatin varusmiehiä, minkä lisäksi prikaatin varusmiehiä loukkaantui.

Onnettomuudessa kuolleet varusmiehet palvelivat Uudenmaan Prikaatissa.
Onnettomuudessa kuolleet varusmiehet palvelivat Uudenmaan Prikaatissa.
Kuva: Lennart Holmberg

Normaaliin päiväohjelmaan on määrä palata Dragsvikissa maanantaina, kertoi prikaatin tiedottaja Hanna Tallberg.

Varusmiehille on tarjottu ja tarjotaan mahdollisuus purkaa tuntojaan onnettomuudesta, Tallberg kertoo.

Uudenmaan prikaatissa on tänään hiljainen hetki kello 12. Tammisaaren kirkossa puolestaan järjestetään hartaushetki kello 18 onnettomuuden vuoksi.