Po­lii­si: Hangon ve­ne­tur­man tut­kin­nas­sa useita epäil­ty­nä kuo­le­man­tuot­ta­muk­ses­ta

Onnettomuustutkintakeskus keskittyy kolmen veneen liikkeisiin ja sijainteihin

Hangon veneturman tutkinnassa useita ihmisiä on epäiltynä kuolemantuottamuksesta, kertoi Länsi-Uudenmaan poliisi keskiviikkona.

Poliisin mukaan kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta epäillään toiseen veneeseen törmänneen veneen kuljettajaa, hetkeä aiemmin nopeusajoväylälle ajaneen veneen kuljettajaa sekä tapahtuman järjestäjän edustajia.

Edellä mainittuja kuljettajia epäillään myös liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Väylän varrella olleen veneen kuljettajaa ei epäillä rikoksesta, poliisi kertoi.

Viime lauantaina tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli alaikäinen lapsi. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui, kun nopeusajossa ollut vene törmäsi huviveneeseen.

Turmassa loukkaantunut on poliisin mukaan päässyt pois sairaalasta.

Järjestäjien osalta esitutkinta kohdistuu siihen, miten tapahtuman turvallisuudesta oli huolehdittu. Poliisin mukaan rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä.

– Tällaisissa onnettomuuksissa on tyypillistä, että useita henkilöitä kuullaan rikoksesta epäiltyinä. Henkilön asema voi kuitenkin muuttua esitutkinnan aikana, sanoi tutkinnanjohtaja Markus Ramstedt tiedotteessa.

Otkes aloitti turmasta varsinaisen tutkinnan

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on nimennyt tutkijaryhmän ja käynnistänyt Hangon veneturmasta sekä siihen johtaneista tapahtumista varsinaisen tutkinnan. Otkes kertoi asiasta tviitissään keskiviikkoaamuna.

Tutkintaryhmän johtajana toimii erikoistutkija Ilkka Kervinen ja tutkinnanjohtajana johtava tutkija Esko Värttiö.

Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoi, että tutkijaryhmän laajentamisen tavoitteena on tuoda mukaan lisää osaamista. Tapahtunutta tutkitaan nyt merionnettomuuden sijasta yleisötapahtumaonnettomuutena.

– Tutkintaryhmä on jo ollut yhteydessä toisiinsa. Kaikki viikonlopun aikana tutkintaan osallistuneet jatkavat mukana, ja haalimme tähän avuksi lisää osaamista, Nurmi kommentoi STT:lle.

Tutkinnassa keskitytään Nurmen mukaan kolmen alueella olleen veneen liikkeisiin ja sijainteihin.

Tutkittavana ovat kilpaveneiden nopeusajoväylälle aaltoja aiheuttanut vene, huviveneeseen törmännyt kilpavene sekä törmäyksen kohteeksi joutunut huvivene.