Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Poliisi etsi ek­sy­nyt­tä mar­jas­ta­jaa Oulussa sun­nun­tai-il­ta­na, löytyi dronen avulla – poliisi muis­tut­taa jälleen mar­jas­ta­jia tark­kaa­vai­suu­des­ta

Poliisi löysi myöhään sunnuntai-iltana Oulussa lyhyiden etsintöjen päätteeksi marjastajan, joka oli eksynyt suolle marjastusreissullaan.

Nainen soitti Siuruanjoen tuntumasta Yli-Iistä itse hätäkeskukseen sunnuntai-iltana noin kello 23.40 ja kertoi olevansa eksyksissä. Hän oli lähtenyt marjastamaan iltaseitsemältä läheiselle suolle.

Paikalle hälytettiin poliisipartioita. Ensimmäinen paikalle saapunut partio alkoi haravoida lähimaastoa dronella, ja samaan aikaan marjastajaa etsittiin myös koirapartion kanssa maastossa.

Marjastaja havaittiin ilmasta käsin noin 10 minuutin etsintöjen jälkeen. Poliisi saattoi marjastajan ensihoidon käsiin, ja hänet toimitettiin tarkastettavaksi OYSiin. Poliisin mukaan marjastaja ei ollut loukkaantunut, mutta uupunut pitkän maastossaolon jälkeen.

Poliisi muistuttaa jälleen, että maastossa liikkuvien tulee varata mukaansa riittävästi juomaa ja evästä, ja että maastossa on liikuttava ympäristöään tarkkaillen.

Marjastajien eksymiset ovat työllistäneet poliisia runsaasti viime päivinä. Hyvän marjasadon vuoksi ihmiset ovat liikkuneet maastossa erittäin paljon, ja ajoittain poliisilla on ollut useita marjastajien etsintäoperaatioita meneillään samanaikaisesti.