Työtaistelut: Kaupan alan lakko sulkee kaksi Oulun isointa Prismaa – Ci­ty­mar­ke­tien au­kio­loai­ko­ja ly­hen­ne­tään

Pääkirjoitus: Tuhoisa maan­jä­ris­tys panee Er­doğa­nin luot­ta­muk­sen koet­teel­le mutta voi myös lientää kan­sain­vä­li­siä suh­tei­ta

Luitko jo tämän : Kui­va­jää­tä val­mis­ta­nut nuori työn­te­ki­jä löy­det­tiin kuol­lee­na Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Poliisi ei aloita esi­tut­kin­taa val­tio­va­rain­mi­nis­te­riön vir­ka­mie­his­tä – tut­kin­ta­pyyn­tö koski sote- ja maa­kun­ta­uu­dis­tuk­sen lain­val­mis­te­lua

Samaa asiaa selvitetään edelleen eduskunnan perustuslakivaliokunnassa.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) veti selvityksen ajaksi pois valtioneuvoston listoilta alivaltiosihteeri Päivi Nergin nimittämisen valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi.
Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) veti selvityksen ajaksi pois valtioneuvoston listoilta alivaltiosihteeri Päivi Nergin nimittämisen valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi.
Kuva: Eriika Ahopelto

Poliisi ei aloita esitutkintaa valtiovarainministeriön virkamiesten toimista liittyen viime vuoden alussa tehtyyn lainvalmisteluun, poliisi tiedotti keskiviikkona.

Asiasta teki tutkintapyynnön yksityishenkilö lehtitietojen perusteella. Pyyntö koski sote- ja maakuntauudistuksen lainvalmistelun lainmukaisuutta.

Poliisi aloitti tutkintapyynnön perusteella asiasta esitutkintalain mukaisen esiselvityksen. Sen mukaan asiassa ei ole edes alustavia syitä epäillä, että virkamiehet olisivat rikkoneet viranhoidossaan säännöksiin tai määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa.

‒ Esiselvitys on saatu päätökseen. Asiassa ei ole syytä epäillä virka- tai muutakaan rikosta valtiovarainministeriön virkamiesten osalta, tutkinnanjohtaja Teemu Jokinen sanoi poliisin tiedotteessa.

Perustuslakivaliokunnan selvitys valmistumassa juhannukseksi

Tutkintapyyntö koski tiettävästi tietoja, joiden mukaan virkamiehet eivät olisi toimittaneet eduskunnalle tietoja, joilla olisi voinut olla merkitystä päätöksenteossa. Samaa asiaa selvitetään parhaillaan eduskunnan perustuslakivaliokunnassa.

Perustuslakivaliokunnan selvitys on merkittävä, koska sen käsittelyn ajaksi valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) veti pois valtioneuvoston listoilta alivaltiosihteeri Päivi Nergin nimittämisen valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi.

Nerg oli viime hallituskaudella keskeisessä roolissa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen eli soten valmistelussa, johon liittyvä tiedonsaanti on yksi perustuslakivaliokunnan selvitykseen sisältyvistä asioista.

Valiokunta on arvioinut, että selvityksen valmistumisessa voi mennä juhannukseen asti.