Mainos

Poik­keus­olois­sa ilah­dut­taa toive pa­luus­ta nor­maa­liar­keen, kun yrit­tä­jä pääsee oi­keas­ti ta­paa­maan asiak­kai­taan, yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta ja muita yrit­tä­jiä

Etiäpäin sanoi yrittäjämummo lumessa!

Etiäpäin sanoi yrittäjämummo lumessa!

Jukka Mursu
Jukka Mursu

Vuosi on ollut hyvin erilainen kuin aiemmin. Kokouksia, palavereita ja tapaamisia on siirretty verkkoon ja se, jos mikä, on kysynyt hermoja ja monta kuppia kahvia.

Henkilökohtaisesti tykkään tavata ihmisiä niin työssä kuin jääkiekkoharrastuksen parissa ja siitä syystä vuosi on ollut haastava. Verkossa vastaan tullut vitsi on jo totisinta totta:

”Etäpalaverit on kuin vanhanajan spiritismi-istunto. Marjo, oletko siellä? Anna meidän kuulla sinut. Jussi, emme näe sinua, anna jokin merkki, jos kuulet meidät.”

Vielä onneksi tulee se maanantai, kun olemme takaisin normaalissa.

Toivottavasti kuitenkin osaamme tulevaisuudessa arvostaa enemmän arjen pieniä ja isoja asioita, kuten sitä, miten ihanaa on liikkua Suomen upeassa luonnossa ja julkisissa paikoissa vapaasti ja huolehtimatta mahdollisista taudeista. Kuinka hienoa onkaan huomata, mitä vapaus elämässä ja arjessa oikeasti tarkoittaakaan. Yrittäjällekin vapautta on myös saada tavata niin asiakkaita, yhteistyökumppaneita kuin muitakin yrittäjiä kokouksissa ja palavereissa.

Tunnustaudun jouluihmiseksi, joka aloittaa jouluvalmistelut jo hyvissä ajoin, mutta sopivalla rentoudella ja kiireettömyydellä, kuten koko joulusta tulee nauttia.

Tämän saan tehdä Kuusamon Keronkylällä Jaakkolan pirtissä, jossa on vietetty jouluja 1950-luvulta lähtien. Mallistoomme kuuluva Rintamamiestalo on kunnianosoitus suomalaiselle uurastukselle, yrittämiselle sekä tilan raivanneille ja asuttaneille isovanhemmilleni Laina ja Veikko Mursulle. Olkaamme ylpeitä ja kiitollisia juuristamme ja siitä, että saamme yrittää vapaassa Suomessa. Joulu lähestyy, tuetaan toisiamme ostamalla yrittäjältä, myös joulun jälkeen.

Joulua kohti meidät saattelee Katin Positiivarit-sivuston värssy­pankkiin kirjoittama runo.

Aattoilta

Himmenee aattoilta, tähtien hopeasilta, kimaltaa yllä maan.

Hiljenee ihmistalot, lämpöiset jouluvalot, syttyvät ikkunaan.

Kaikuvat kirkkojen kellot, lumiset tiet ja pellot, ääneti odottaa.

Jälleen ihminen siellä, lapsuuden juhlamiellä, jouluhun vaeltaa.

Hyvää joulua ja rakentavaa uutta vuotta!