Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pohteen di­gi­taa­li­nen sote-kes­kus laa­je­nee Haa­pa­ve­del­le ja Py­hän­näl­le

Pohteen digitaalinen sote-keskus laajenee kahdelle uudelle paikkakunnalle. Kuvituskuva.
Pohteen digitaalinen sote-keskus laajenee kahdelle uudelle paikkakunnalle. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen digitaalinen sote-keskus laajenee ensi viikolla, kun sen käyttö laajenee Pyhännälle ja Haapavedelle. Palvelu näissä kunnissa otetaan käyttöön maanantaista 10. heinäkuuta alkaen.

Digitaalisen sote-keskuksen kautta voi saada hoidontarpeen arvioinnin ja päästä sairaanhoitajan ja lääkärin etävastaanotolle

– Digitaalisessa sote-keskuksessa on tarjolla samat palvelut kuin kivijalassa toimivassa sote-keskuksessa. Moni asia soveltuu hoidettavaksi digikanavissa, digitaalisen sote-keskuksen palvelualuejohtaja Katja Rääpysjärvi kertoo Pohteen tiedotteessa.

Palveluun päästäkseen asiakas tarvitsee tietokoneen tai mobiililaitteen, jolla pääsee tietoverkkoon ja sitä kautta vastaanotolle. Asiointiin kirjaudutaan joko pankkitunnisteella tai mobiiliavaimella.

– Digipalvelussa avun saa käytännössä välittömästi. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen, jonka jälkeen asiakas saa avun asiaansa tai hänet ohjataan kivijalkapalveluun, Rääpysjärvi kertoo.

Digitaalinen sote-keskus aloitti toimintansa aiemmin huhtikuussa jo Oulun eteläisellä, jossa se palvelee  Alavieskan, Haapajärven, Kärsämäen, Nivalan, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaita.

Koko Pohteen alueelle digitaalisen sote-keskuksen on määrä laajentua vuoteen 2025 mennessä.

Digitaalinen sote-keskus palvelee iltaisin ja viikonloppuisin myös kesäaikaan. Sote-keskukseen pääsee Pohteen verkkosivun kautta.