Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Häirintä: Oulun yli­opis­to aloit­taa sel­vi­tys­työn opis­ke­li­ja­edus­ta­jien koh­te­lus­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Poh­jois­mai­den tuki Uk­rai­nal­le on vankka, ja se osal­taan var­mis­taa sen, että Vla­di­mir Pu­ti­nil­la on taas tympeä voi­ton­päi­vä

Presidentti Zelenskyin vierailu Helsinkiin kertoo, kuinka tärkeitä tukijoita Suomi ja muut pohjoismaat Ukrainalle ovat. Vierailun ajankohta on poikkeuksellisen kiinnostava, sillä pian edessä voi olla Ukrainan suuri vastahyökkäys.

Pohjoismaiden ulkopoliittisten johtajien normikokous sen ajateltiin olevan, mutta jotain paljon painokkaampaa siitä tuli. Keskiviikkoaamuna selvisi, että pohjoismaiset johtajat olivatkin tulleet koolle Helsinkiin ennen kaikkea tavatakseen Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin.

Se, että tällainen tapaaminen toteutui, on Suomelle ehdottomasti ylpeydenaihe ja merkittävää muillekin pohjoismaille. Kaikkein tärkeintä tapaaminen lienee kuitenkin ollut presidentti Zelenskyille ja Ukrainalle. Puolustussotaa käyvän maan presidentti tuli tapaamaan johtajia, joilta hän voi tästä eteenpäinkin odottaa rikkumatonta tukea.

Kyse oli Zelenskyin puolelta myös kiitollisuuden osoituksesta pohjoisille tukijoille. Kiitokset olivatkin vuolaat. Mutta Suomenkin tuki jatkuu. Nyt Suomen on määrä nopeuttaa 15. sotilasapupaketin toimittamista Ukrainaan, ja pakettia numero 16 aletaan valmistella.

Vieras saapui samalla uusimpaan Nato-maahan, joka sekin on historian aikana kokenut Venäjän raa'at hyökkäykset ja jolla Ukrainan tavoin on pitkä raja itänaapurinsa kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.