Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poh­joi­sen kan­san­edus­ta­jis­ta osa valmis vaih­ta­maan ydin­voi­ma­la­kump­pa­nia – "Ro­sa­tom pois ja hanke uuteen kä­sit­te­lyyn"

Vasemmiston Katja Hännisen mielestä Pyhäjoen ydinvoimalahankkeesta tulee luopua kokonaan

Kalevan kyselyyn vastanneet Pohjois-Suomen kansanedustajat ovat yhtä lukuun ottamatta sitä mieltä, että Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeesta ei tule luopua kokonaan huolimatta Venäjän sotatoimista Ukrainaa kohtaan.

Pyhäjoen ydinvoimalahanketta koskeva kysely lähetettiin kaikille 25:lle Oulun ja Lapin vaalipiirien kansanedustajalle. Heistä kymmenen vastasi kyselyyn.

Alhainen vastausprosentti kielii siitä, että mielipiteen lausuminen Pyhäjoen ydinvoimalahankkeesta on haastavaa.

Kielteisimmin Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen suhtautuu Katja Hänninen (vas.). Hän on vastaajista ainoa, jonka mielestä Pyhäjoen ydinvoimalahankkeesta pitäisi luopua kokonaan.

Hänninen äänesti Fennovoiman ydinvoimalahankkeen periaatepäätöstä vastaan vuonna 2014 ja yhtenä syynä oli hankkeeseen liittyvät turvallisuusriskit.

– Nyt näyttää siltä, että kaikki jo silloin julkisessa keskustelussa esillä olleet ongelmat aktualisoituvat, Hänninen sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.