Nokia: Oulun len­to­yh­teyk­sien näi­vet­ty­mi­nen huo­let­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Lund­mar­kia

Asuntomarkkinat: Myl­ly­tul­lis­sa asutaan ker­ros­ta­los­sa, jonka jul­ki­si­vu on kesken

Jalkapallostadion: Oulun kau­pun­gin­hal­li­tus kä­sit­te­lee maa­nan­tai­na sta­dio­nin ra­hoi­tus­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Poh­joi­sen äänen pääs­tä­vä kuu­lu­maan myös Orpon hal­li­tuk­ses­sa ja sen oh­jel­mas­sa

Petteri Orpo ei tingi sopeutustarpeista mutta haluaa pitää hallituspohjamahdollisuudet edelleen avoinna. Pohjoisen paino oli Orpon esittämissä kysymyksissä ja niiden vastauksissa köykäinen. Pohjois-Suomen edunvalvojilla on taas työtä tehtävänä.

Uuden hallituksen muodostaminen etenee vaihe kerrallaan. Eduskuntapuolueista pelistä ovat pudonneet vain keskusta ja vasemmistoliitto. Edellinen ilmoitti kantansa tiistaina yksiselitteisesti, ja vasemmistoliitonkin into nousta kokoomuksen kyytiin on nollassa.

Hallitustunnustelija Petteri Orpon keskiviikkoiset arviot puolueiden hänelle antamista vastauksista eivät tuoneet juuri uutta tilannekuvaan: hallituspohja on auki, ja keskeistä on talouden tasapainotus.

Sopeutustahdista eli 6 + 3 miljardista kahden vaalikauden aikana  ei kokoomus Orpon mukaan lipsu. Sopeutuksen tavasta ja kohteista sopii sen sijaan keskustella.

Orpon tavoite on, että heti vapun jälkeen päästäisiin keskustelemaan tulevien hallituskumppanien kanssa hallituksen ohjelmasta.

Siitä alkaa myös Pohjois-Suomelle tärkeä vaihe: miten ohjelmassa otetaan huomioon pohjoisen painoarvon nousu sekä miten Pohjois-Suomi tulee näkymään ministerivalinnoissa?

Pohjoista ei Orpon kysymyspatterissa

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.