Häirintä: Oulun ylio­pis­to aloit­taa sel­vi­tys­työn opis­ke­li­jae­dus­ta­jien koh­te­lus­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Poh­jois-Poh­jan­maal­la saa met­säs­tää metsoa ja teertä kolmen kuu­kau­den ajan – tam­mi­kuus­sa kolmen viikon pyyn­ti­ai­ka uros­lin­nuil­le

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan metsäkanalintujen kannat ovat Pohjois-Pohjanmaalla vahvat.

Suomen Riistakeskus on antanut metsästysajat metsäkanalinnuille. Metson, teeren, pyyn ja riekon metsästyskausi alkaa 10. syyskuuta.

Metsoa ja teertä saa metsästää Pohjois-Pohjanmaalla tänä syksynä kolmen kuukauden ajan joulukuun 10:teen päivään saakka.

Sen lisäksi urosmetsoa ja -teertä saa pyytää ensi vuoden tammikuussa kolmen viikon ajan. Metsästyskausi alkaa 10. tammikuuta ja päättyy kuukauden viimeinen päivä.

Pyyn kohdalla metsästys jatkuu Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa 10. joulukuuta saakka. Oulussa, Iissä, Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Kuusamossa pyyn metsästys loppuu jo 10. marraskuuta.

Riekon metsästäminen on sallittu Pohjois-Pohjanmaalla Kuusamossa, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella lokakuun loppuun asti. Kainuussa riekkoa saa metsästää niin ikään lokakuun loppuun saakka Puolangassa ja Suomussalmella.

Maa- ja metsätalousministeriö kertoi aiemmin tässä kuussa, että metsäkanalintukanta on Pohjois- ja Itä-Suomessa vahva.

– Metso- ja teerikannat ovat Pohjois-Suomessa jo parina vuonna olleet paikoitellen laskentahistorian korkeimmissa tiheyksissä. Tämä on erittäin hienoa, ja huippu näyttää edelleen jatkuvan. Varsinkin teerikanta runsastui edelliseen vuoteen nähden, sanoo erityisasiantuntija Janne Pitkänen maa- ja metsätalousministeriöstä