Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Poh­jois-Ko­rea väittää ettei ole toi­mit­ta­nut Ve­nä­jäl­le aseita ja am­pu­ma­tar­vik­kei­ta – eikä aio toi­mit­taa jat­kos­sa­kaan

Soul

Pohjois-Korea kiistää toimittaneensa aseita ja ampumatarvikkeita Venäjälle, kertoo Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Maan ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Yhdysvallat sanoi Venäjän aikovan pyytää apua varastojensa täydentämiseen Ukrainan sodan vuoksi.

– Emme ole koskaan aiemmin vieneet aseita tai ammuksia Venäjälle, emmekä suunnittele tekevämme niin jatkossakaan, Pohjois-Korean puolustusministeriön edustaja ilmoitti lausunnossaan KCNA:lle.

Pohjois-Korea on kiistänyt toimittaneensa mitään aseistusta Venäjälle. Arkistokuva.
Pohjois-Korea on kiistänyt toimittaneensa mitään aseistusta Venäjälle. Arkistokuva.
Kuva: KCNA

Valkoinen talo sanoi aiemmin tässä kuussa, että Venäjä aikoo ostaa tykistökranaatteja sekä raketteja Pohjois-Koreasta Ukrainan taisteluita varten.

Pohjois-Korea syytti lausunnossaan Yhdysvaltoja siitä, että Washington ja "muut vihamieliset voimat" ovat "levittäneet huhuja asekaupoista Venäjän ja Pohjois-Korean välillä".

Pohjois-Korea kehotti Yhdysvaltoja lopettamaan harkitsemattomien väitteiden esittämisen. Samalla Pohjois-Korea painotti pidättävänsä itsellään oikeuden viedä sotilastarvikkeita ulkomaille niin halutessaan.