Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pk-yri­tys­ten sään­te­lyä ke­ven­net­tä­vä – Eu­roo­pan ko­mis­sio on ottanut lu­paa­van as­ke­leen pk-yri­tys­po­li­tii­kas­saan si­tou­tu­mal­la ”yksi sisään, yksi ulos” -pe­ri­aat­tee­seen

Eurooppa ja Suomi tarvitsee lisää yrityksiä ja yrittäjiä, sillä vain siten syntyy kasvua ja uutta työtä. Koronapandemian aiheuttama isku on osunut rajusti palvelualaan ja pk-yrityksiin kaikkialla Euroopassa.

Yritykset tarvitsevat edelleen tukea toipumiseen, mutta samaan aikaan on tehtävä uudistuksia, jotka tukevat yritysten kasvua ja menestystä tulevaisuudessa.

Ensinnäkin niin EU-tasolla kuin Suomessakin on kevennettävä pk-yritysten hallinnollista taakkaa. On tehtävä lainsäädäntöä, joka kannustaa yrityksiä kasvamaan, innovoimaan ja investoimaan. Turhaa byrokratiaa on purettava.

Muutama vuosi sitten Suomen Yrittäjät laski, että vuositasolla Euroopan unionissa ja Suomessa vahvistetaan yhteensä vuosittain jopa 3 000 uutta säädöstä. Se on valtava määrä. Vaikka viime vuosina sääntelyn laatuun on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota, sarkaa tässä riittää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.