Pääkirjoitus: Pu­heen­joh­ta­jil­ta läh­te­nyt mopo käsistä – jäitä hattuun vaa­li­ten­teis­sä, mallia poh­joi­ses­ta

Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Kolumni: Ou­lu­lais­kou­lun hyvät ko­ke­muk­set kou­lu­pu­dok­kai­den kanssa osoit­ta­vat, miten tärkeää on kokemus po­ruk­kaan kuu­lu­mi­ses­ta

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pi­sim­män tuomion Oulun sek­suaa­li­ri­kos­vyyh­des­sä saanut perui va­li­tuk­sen­sa, yli neljän vuoden van­keus­tuo­mio jäi voimaan

Pisimmän tuomion Oulun poikkeuksellisen törkeässä seksuaalirikosvyyhdessä saanut mies on peruuttanut valituksensa hovioikeuteen ja siten käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

Pisimmän tuomion Oulun poikkeuksellisen törkeässä seksuaalirikosvyyhdessä saanut mies on peruuttanut valituksensa hovioikeuteen ja siten käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime heinäkuussa Hassan MohamudMohamedin 4,5 vuodeksi vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Vuonna 1980 syntynyt mies oli useita kertoja sukupuoliyhteydessä tekoaikaan 12–13-vuotiaan tytön kanssa. Hän pakotti väkivalloin lapsen jatkamaan sukupuoliyhteyksiä ja lisäksi hän muun muassa kosketteli tätä ja sai lähettämään itsestään alastonkuvia. Rikokset tapahtuivat vuoden 2017 heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana hotellihuoneissa Oulussa.

Mies velvoitettiin maksamaan uhrilleen 25 000 euroa korvauksia ja noin 7800 euroa tämän oikeudenkäyntikuluja. Hänen omat, yli 25 000 euron oikeuskulunsa maksaa valtio.

Samaan tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittiin seitsemän muuta miestä. Heistä kuusi valitti hovioikeuteen. Osa tuomioista on jo annettu.