Suviseurat: Su­vi­seu­rat eivät olekaan Räys­kä­län ky­lä­kau­pal­le kul­ta­kai­vos

Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Tilaajille

Piristä possua kir­peäl­lä kimc­hil­lä – hap­pa­mat maut kuu­lu­vat niin aa­sia­lai­seen kuin suo­ma­lai­seen pe­rin­tee­seen

Monet hedelmät ja marjat ovat luonnostaan happamia. Appelsiinilla ja jogurtilla maustettu juustokakku maistuu niillekin, jotka eivät ole imelän ystäviä. Perusmaut-sarjan toisessa osassa perehdymme happamiin ruokiin.

Kiinankaalista tehty pikakimchi säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa helposti pari viikkoa.
Kiinankaalista tehty pikakimchi säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa helposti pari viikkoa.
Kuva: Harri Kuittinen
Perusmaut 2/5

Raaka-aineista sitruuna on kaikkein happamimmasta päästä.

Happoja ruokaan saadaan myös hapattamalla eli fermentoimalla sekä pikkelöimällä eli säilömällä etikka-sokeriliemeen. Hapatetut ruoat säilyvät pitkään, joten siksi ne olivat suosittuja Suomessa ennen kylmälaitteiden yleistymistä.