Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Pih­la­ja­lin­na osti Pohjola Sai­raa­lan noin 32 mil­joo­nal­la eurolla – kaupan vah­vis­ti Kil­pai­lu- ja ku­lut­ta­ja­vi­ras­to

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi perjantaina sairaalaketju Pihlajalinnan ja Pohjola Sairaalan yhdistymisen.

Pihlajalinna ostaa koko Pohjola Sairaalan osakekannan 31,8 miljoonalla eurolla. Kaupan täytäntöönpanopäivä on 1. helmikuuta, johon asti Pohjola Sairaala toimii omalla brändillään. Yksi kuudesta Pohjola Sairaalasta sijaitsee Oulun Hiirosessa.

Pihlajalinnan tiedotteen mukaan yhdistyminen tarkoittaa palveluverkon maantieteellistä laajentamista erityisesti pääkaupunkiseudulla. Kasvua vahvistaa Pohjola Vakuutuksen kanssa solmittu uusi viisivuotinen palvelusopimus.

− Voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaat palvelut kaikilla terveydenhuollon erikoisaloilla. Hoitoketjumme on kokonaisvaltainen ja sujuva, asiantuntijan ensikohtaamisesta ja hoidon tarpeen arviosta aina mahdollisen leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen asti, lupailee Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Pohjola Sairaala on ortopediaan eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju, joka on perustettu 2013. Sen liikevaihto oli 59,4 miljoonaa euroa vuonna 2020 ja 74,2 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Pohjola Sairaalan palveluksessa toimii noin 270 työntekijää ja yli 300 ammatinharjoittajaa. Se toimii toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.