Henkirikokset: Oulussa jo toinen hen­ki­ri­kos viikon sisään

Lumi: Oulussa on nyt lunta poik­keuk­sel­li­sen paljon

Ihmiset: Ou­lu­lais­läh­töi­nen Jarkko Nyman kaatoi te­le­vi­sios­sa naisia liu­ku­hih­nal­ta, nyt hän on rak­say­rit­tä­jä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Pienet lapset van­hem­pi­neen saavat näkyä ja kuulua

Kaksitoista vuotta sitten, 20.11.2009, Satakunnan keskussairaalassa jaettiin lapsivuodeosastolla laulaja Lilli Paasikiven kehtolaululevyjä. Äänite annettiin kansainvälisenä lastenpäivänä syntyneille lapsille. Itse pitelin pöllämystyneenä sylissäni pientä esikoistani, ja tulin ensi kertaa tietoiseksi koko lastenpäivästä.

Mikään kansallinen juhlapäivä lastenpäivä ei tunnu olevan, sillä kesti 12 vuotta, ennen kuin seuraavan kerran korviini kantautui tieto päivän kunniaksi järjestetyistä juhlallisuuksista. Tällä kertaa kyse oli Valtioneuvoston kansliasta lähetetystä Lasten oikeuksien juhlasta, jota meidänkin perheessä katsottiin. Enkä yhtään väheksy eri tahojen tekemää hienoa työtä tämänkin teemapäivän parissa, mutta tuon vain esiin yhden tosielämän esimerkin.

Toinenkin tyttäremme syntyi Raumalla, ja molempien vauva-aikana menin kesätöihin opiskelijamieheni huolehtiessa taaperoista.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.